Kletba Androva stadionu prolomena! Zbrojovka veze z Olomouce senzační výhru

Kletba Androva stadionu prolomena! Zbrojovka veze z Olomouce senzační výhru

B r n o - Zbojovka ve druhém kole dokázala navázat na pozitivní výkon z domácí premiéry a dočkala se první výhry po návratu mezi elitu. O výhru 2:0 se postarali Řezníček a Ševčík, naopak domácí na neprůstřelného Berkovce recept nenalezli!

Trenér Dostálek učinil v sestavě jedinou změnu - do středu zálohy poslal novice Součka, na kraj se posunul Ševčík a na lavičce tím pádem zůstal Hladík.

Sigma utkání zahájila mírným náporem a Brno především v úvodní desetiminutovce muselo přečkat několik horkých chvil. Již ve čtvrté minutě musel Berkovec zasahovat po Chvátalově stříleném centru, který se před brněnským gólmanem ještě pokoušel tečovat Růsek. Hned o minutu později minul bránu z nebezpečné pozice Breite. Zbrojovce se s postupujícím časem podařilo srovnat hru a sama se začala osmělovat také směrem dopředu. Ve 20. minutě pak přišla gólová odměna po fantastické práci Jakuba Řezníčka, který si ve vápně pohotově stáhl Ševčíkovu ránu a nechytatelným obstřelem poslal Brno do vedení!

Za dalších deset minut mohlo být vedení Zbrojovky dokonce dvougólové, proti Ševčíkově hlavičce ale tentokrát skvěle zasáhl domácí Macík. I v závěru prvního dějství bylo Brno aktivnějším týmem. Řezníček po další pohotové otočce znovu otestoval Macíka, nebezpečný byl také další výpad Ševčíka, který bohužel ve finální fázi již nedostal prostor pro zakončení. Do kabin nicméně mohli svěřenci trenéra Dostálka odcházet spokojeni.

Průběh druhé půle do jisté míry kopíroval scénář poločasu prvního. Olomouc se znovu pokusila o nápor a Zbrojovku několikrát musel podržet dobře chytající Berkovec. Ten nejprve dokázal vyboxovat dělovku Vodháněla na roh, zdaleka nejlepší zákrok si pak strážce brněnské svatyně nechal na 63. minutu v reakci na Růskovu hlavičku.

Zbrojovce se s postupujícím časem otevíralo čím dál více prostoru pro rychlé kontry, do kterých se nejčastěji dostával střídající Alli. Řezníček jeho gólovou pobídkou v 66. minutě ještě pohrdnul, o čtyři minutky později však tato situace byla zapomenuta, když další Alliho výpad přetavil s přispěním břevna ve druhý gól Michal Ševčík, jenž tak korunoval svůj fantastický výkon. Nádherná rána!

Nabuzená Flinta dohrávala zápas ve velkém stylu a byla nebezpečnějším celkem i v závěrečné dvacetiminutovce. Ševčík mohl přidat svou druhou trefu, z dalšího souboje s ním ale vyšel tentokrát jako vítěz Macík. Těsně vedle pak pálil Alli. Ukazatel skóre se tak zastavil na konečném 2:0 pro Zbrojovku, která po dlouhých dvaceti letech a třinácti neúspěšných pokusech přiváží z Olomouce zpět do Brna tříbodový zisk.

VIDEO: Super start, každý bod se počítá, těší po výhře Řezníčka
A-tým
07.08.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Super start, každý bod se počítá, těší po výhře...

O l o m o u c – Běžela dvacátá minuta hry, stav 0:0. Kuba Řezníček přebírá míč od Michala Ševčíka...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Olomouci
A-tým
06.08.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Olomouci

O l o m o u c – První výjezd sezóny si fanoušci, hráči i trenéři jen těžko mohli vysnít v...
PREVIEW: Druhým soupeřem je Olomouc!
A-tým
05.08.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Druhým soupeřem je Olomouc!

B r n o - První letošní výjezd přivede Zbrojováky na Hanou, kde na Andrově stadionu změří síly s...

Fotogalerie

Všechny fotografie