Zbrojovka před osmitisícovou návštěvou remizovala se Slováckem

Zbrojovka před osmitisícovou návštěvou remizovala se Slováckem

B R N O - Sobotní odpoledne bylo ve znamení návratu Zbrojovky do prvoligových bojů - v prvním utkání hostili Brňané Slovácko. Atraktivní moravská bitva nabídla čtyři branky, skvělou atmosféru a konečnou remízu 2:2.

Trenér Dostálek poslal do základní sestavy dvě letní posily - Faltu s Granečným. V průběhu utkání se pak do hry dostali ještě Divíšek a Alli, pro něhož to byl ligový debut. Premiéru v základní sestavě si v nejvyšší soutěži odbyl Michal Ševčík.

Vstup do zápasu vůbec nenapovídal tomu, že se právě utkává nováček FORTUNA:LIGY s úřadujícím vítězem MOL Cupu a účastníkem evropských pohárů. První šanci si sice vypracovalo Slovácko, když Kadlecův pokus vyboxoval Berkovec na hranici vápna, odkud pálil jeden z hostujících hráčů. Míč se dostal do sítě, ale stalo se tak díky teči Kalabišky, který stál v ofsajdu. Zbrojovka pak zahrozila ve třinácté minutě, kdy Ševčík kroutil míč k zadní tyči, tam ovšem zasáhl jeden z hostujících hráčů a balón odvrátil. Po dalším rohu pak Hrabina pálil nad bránu.

Gólu se tak diváci v ADAX INVEST Areně dočkali až v jednadvacáté minutě. Granečný poslal z levé strany míč do vápna na Řezníčka, jehož vysunutí na Michala Ševčíka se ukázalo jako nejlepší možná varianta, protože brněnský mladík neomylně propálil Nguyena - 1:0. Ševčík si ve svém druhém prvoligovém startu kariéry připsal první gól a stal se zároveň premiérovým střelcem letošní sezóny.

Slovácko se snažilo o srovnání a toho se málem dočkalo v sedmadvacáté minutě, kdy Kalabiškův pokus na poslední chvíli vytěsnil Berkovec. Fanoušci hostí se nakonec radovali o tři minuty později, kdy Berkovcovi vypadl centr z levého křídla a Daniel Holzer v pádu poslal míč do sítě - 1:1.

Flinta a její příznivci však dlouho smutnit nemuseli. Hladík vyslal Řezníčka do útoku, ten svým centrem přehodil Nguyena a míč si neomylně našel Kuba Přichystal, který jej bez větších potíží usměrnil do sítě - 2:1. Domácí dokázali produkovat i další ofenzivní akce, ale žádná z nich se už nedala zařadit mezi ty vyložené. O ty se ve zbytku druhé půle staralo spíše Slovácko. Nejprve to byl Reinberk, kterému po akci Kalabišky chybělo jen pár centimetrů ke srovnání. V závěru poločasu si své role oba aktéři prohodili a Kalabiška svou patičkou těsně minul zadní tyč. Poločas tak ovládli domácí těsným výsledkem 2:1.

Hned na začátku druhé půle se snažil ohrozit branku hostí agilní Ševčík, jenž prošel s míčem až k vápnu, předložil ho Hladíkovi, jehož pokus zlikvidoval Nguyen společně s obranou. Zbrojovka pokračovala v aktivitě, ale většina ze šancí, které si vypracovala, skončila v prostoru před vápnem. Velké pozdvižení si přichystal pro fanoušky Endl. Mladý stoper si v pětašedesáté minutě vzal míč na vlastní poloviny, v plném tempu prošel přes tři protihráče, ale nikdo z jeho spoluhráčů se mu ve správnou chvíli nenabídl a i díky tomu efektní akce neskončila efektivně.

Další branky se diváci dočkali až v jednasedmdesáté minutě. Michal Trávník si našel centr Kalabišky a po zpracování míče poslal “angličanem” zápas do remízového stavu - 2:2. Vstřelená branka nakopla hosty a ti mohli jít dokonce do vedení, ale patnáct minut před koncem se perfektně předvedl Martin Berkovec, když skryl míč ve svých rukavicích po Havlíkově skluzu. Slovácko pokračovalo v aktivitě, ale pozorná obrana Zbrojovky si dokázala v závěru poločasu poradit a dokonce i zahrozit. Nebezpečný byl zejména centr na novice Musu, ale toho předskočil jeden z hostí a odvrátil míč do bezpečí. Zbrojovka se tak se Slováckem rozchází smírně 2:2.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání se Slováckem
A-tým
30.07.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání se Slováckem

B r n o – Premiérový zápas Zbrojovky po návratu do FORTUNA:LIGY nabídl skvělou atmosféru a hned...
VIDEO: Kuba mi to dal krásně, chválí spoluhráče Ševčík
A-tým
30.07.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Kuba mi to dal krásně, chválí spoluhráče Ševčík

B r n o – A prvním střelcem letošního ročníku FORTUNA:LIGY se stává… Michal Ševčík! Devatenáctiletý...
PREVIEW: Prvním soupeřem je Slovácko!
A-tým
29.07.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Prvním soupeřem je Slovácko!

B r n o - Dlouhé čekání končí, nový ročník FORTUNA:LIGY startuje už tento víkend! Fotbalisté...

Fotogalerie

Všechny fotografie