Tři body na úvod trefil Přichystal

Tři body na úvod trefil Přichystal

B R N O - První duel FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavedl Zbrojovku na půdu Táborska. Loňský nováček držel Brňany dlouho na uzdě, houževnatého soupeře ovšem zlomil v 82. minutě Kuba Přichystal a vystřelil "Flintě" tři body.

První duel nové sezóny přivedl jihomoravskou Zbrojovku na půdu Tábora. Kouč Dostálek ukázal fanouškům v prvním zápase hned čtyři letní posily. Krom kapitána Zavadila se na hřišti objevil i navrátilec Řezníček a také nově složená obrana, kterou obohatila dvojice Hrabina - Štěrba. Jako střídající hráč pak přišel do hry ještě Kosek.

První půle nenabídla příliš fotbalové krásy. Zbrojovka se do první šance probojovala v desáté minutě, když Hladík vyzval ke skórování Štepanovského, ten našel na ose Zavadila, jehož ránu, která by patrně zapadla pod břevno, zastavil jeden z bránících hráčů. Oba celky působily v první části zápasu opatrně a ojedinělé šance likvidovala obrana, respektive oba brankáři.

Velká šance Zbrojovky přišla pět minut před pauzou, kdy si na rohový kop naskočil Adrián Čermák a nechybělo mnoho k tomu, aby míč zaplul do pravého dolního rohu. Ještě blíže brance bylo Brno v nastaveném čase. Exekuci volného kopu před vápnem si vzal na starost matador Zavadil. Jeho pokus nečekaně na vzdálenější tyč málem zaskočil Pecháčka, který se ale nakonec stačil na svou pozici vrátit a míč vyrazit. Následné dorážky Brňanů již byly zbytečné, jelikož se jeden z hostujících hráčů nacházel v ofsajdu. Poločas tak branku nepřinesl.

Druhou půli zahájila Zbrojovka aktivněji a na začátku druhé části zápasu svého soupeře zatlačila na útočné půli. Bohužel bez efektu a otěže následně převzalo Táborsko. Patrně největší šance zápasu si vypracovali domácí v 58. minutě, kdy se po chybě v obraně Zbrojovky dostal do brejku Matoušek, který se hnal sám na Berkovce, ale brněnský gólman si poradil a míč vyrazil na rohový kop. Z následného rohu se do šance dostal Holiš, jehož pokus orazítkoval břevno.

Závěrečná půlhodina zápasu přinesla zvýšenou aktivitu obou celků. V jednašedesáté minutě se po křídle prohnal Kuba Přichystal, jehož přízemní centr těsně před Štepanovským odkopl jeden z domácích obránců a zabránil tak takřka jistému gólu. O chvíli později se na druhé straně dostal k míči v dobré pozici Provazník, ale jeho ránu Berkovec dokázal zlikvidovat. Další perfektní zákrok předvedl brněnský gólam v 67. minutě, kdy vytáhl Provazníkovu ránu zpoza šestnáctky.

Branky se početná skupina fanoušků "Flinty" dočkala v 82. minutě. Kuba Řezníček si po Texlově centru našel ve vápně prostor k teči a Kuba Přichystal ve skluzu otevřel skóre - 0:1. Vedení Brna však nemuselo vydržet dlouho. O malý moment později sklepl Tijani míč Plachému, který z vrcholu šestnáctky netrefil branku. Čtyřminutové nastavení Zbrojovka zvládla zkušeně, zbytek zápasu si dokázala pohlídat a z Tábora veze tři body.

Hodně cenná výhra, těší střelce Přichystala
A-tým
24.07.2021 | Martin Lísal

Hodně cenná výhra, těší střelce Přichystala

T á b o r - Utkání v Táborsku Zbrojováky hodně bolelo, zejména ofenzivní hráči sváděli řadu tvrdých...
Trenér Dostálek po utkání s Táborskem
A-tým
23.07.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání s Táborskem

T á b o r - Na fanoušcích, hráčích i realizačním týmu byla po závěrečném hvizdu znát velká úleva....
PREVIEW: Na úvod sezóny nás čeká Táborsko
A-tým
22.07.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Na úvod sezóny nás čeká Táborsko

B r n o - Nová sezóna je tu! Zbrojovka zahájí boje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na hřišti Táborska....

Fotogalerie

Všechny fotografie