Brzký konec v poháru, Zbrojovka prohrála v Rosicích

Brzký konec v poháru, Zbrojovka prohrála v Rosicích

Pohárové účinkování Brna v letošní sezoně skončilo hned prvním zápasem. Zbrojovka na hřišti třetiligových Rosic sice dokázala vyrovnat, ale branka Pšikala dvě minuty před koncem rozhodla o tom, že do dalšího kola postoupí domácí.

Ve slunečném středečním odpoledni na sebe oba týmy vyrukovaly s velmi vysokým presinkem. Ojedinělé příležitosti Rosic i Zbrojovky ze stran pokaždé zlikvidovaly defenzivy, proto jsme si na první velkou příležitost museli diváci počkat až do sedmnácté minuty, kdy se domácí Mičko dostal do konfrontace s Pernicou a rozhodčí odpískal hodně přísnou penaltu. K puntíku si míč postavil kapitán Rosic Malata a tvrdou ránou nedal Petrovi šanci.

I gólem nabuzené domácí se Zbrojovce podařilo přitlačit, první vyložená šance z toho resultovala v jednadvacáté minutě. Po centru Mezlíka se k míči dostával Halaška, zastavil ho ale zákrok Odehnala na hranici fotbalových pravidel, tentokráte rozhodčí do píšťalky nezadul.

Po půlhodině hry už se ale červení radovali. Hlavička Martina Suse, který po centru Šoljiče vystoupal z řady hráčů v pokutovém území nejvýše, sice ještě skončila na tyči, centr Švancary už ale propadl skrz žlutočernou obranu a Halaška ho ještě stačil lehce líznout - strážce domácí brány Patrik Lengál zareagovat nestihl.

Ve zbytku prvního dějství už jsme vyloženou příležitost neviděli, Pšikalův průnik ani Krhutova rána Petrovi výraznější problémy nepřinesly. Gólové choutky měl i Pernica, jeho hlavička ale postrádala větší přesnost.

Úvod druhé části se na obou stranách obešel bez většího vzruchu, z letargie diváky vytrhla až tutovka Halašky, hrot Brna ale v dobré střelecké příležitosti ještě zbytečně kombinoval a k zakončení nedošlo. Halaška měl pak ještě jednu nadějnou příležitost, přetažený centr Glasera ale mezi tři tyče neumístil.

Zbrojovka vycítila, že Rosice jí přepouští otěže zápasu, a do Lengálova prostoru létal jeden nebezpečný centr za druhým.

V krátkém časovém intervalu si připsal dvě nadějné střely Pavel Zavadil, v obou případech se Lengál jen díval, jak míč těsně míjí jeho svatyni.

Co čert nechtěl, rozhodující moment přišel z ojedinělé akce Rosic. Jan Pšikal, dlouholetý hráč Slovanu se šikovně zbavil dotírajícího obránce a s jeho výstavní ránou už Petr nemohl nic dělat.

Poslední zoufalý nájezd Zbrojovky domácí ustáli a radují se z překvapivé výhry.

Petr Čuhel (trenér Zbrojovky): K utkání jsme nepřistoupili tak, jak jsme měli. Od začátku do konce jsme si mysleli, že to uhrajeme profesorsky, tak se ale pohár nehraje. Nevyužili jsme šance, dělali chyby. Nepřistoupili jsme k tomu na sto procent a fotbal nás potrestal.
Martin Živný (bývalý dlouholetý hráč Brna): Do zápasu jsme šli jako outsideři s tím, že chceme favorita potrápit. S Rosicemi hrajeme dobrý fotbal, držíme míč, kombinujeme, jen se nám nedaří dávat branky. Dnes nám to proti Brnu vyšlo. Já jsem se na zápas hrozně těšil, samozřejmě je to pro mě prestižní utkání, málem jsem k utkání kvůli zranění nenastoupil, ale kvůli Brnu jsem to skousl. Dalším cílem v poháru je pro nás dál trápit soupeře a neprohrát."

Po dvou letech opět do Rosic. Na Zbrojovku čeká pohárová premiéra
04.09.2012 | Martin Lísal

Po dvou letech opět do Rosic. Na Zbrojovku čeká...

Ve středu 5. září vstoupí Zbrojovka duelem druhého kola do letošního ročníku Poháru České pošty....