Zbrojovka zvládla šlágr kola a posouvá se zpět na třetí příčku!

Zbrojovka zvládla šlágr kola a posouvá se zpět na třetí příčku!

B R N O - Zbrojovka hostila v sedmadvacátém kole třetí Hradec Králové. V přímém boji o barážové příčky předvedla domácí "Flinta" výborný výkon a díky dvě gólům Petera Štepanovského a čistému kontu Jirky Flodera slaví návrat na barážové příčky.

Utkání s Hradcem Králové předcházela smutná událost. Minutou celostadiónového potlesku byla uctěna památka nedávno tragicky zesnulého brněnského odchovance Josefa Šurala. Oproti zápasu v Sokolově udělal trenér Šustr dvě změny. Absentujícího Krejčího (svalové zranění) nahradil Damián Bariš a Mageru nahradil v základu Antonín Růsek. Rozdílné bylo zprvu také rozestavení.

V úvodu duelu byli lehce aktivnější hosté. První šanci si vypracoval hradecký Vlkanova, ale po přetaženém centru trefil jen připraveného Flodera. Zbrojovka odpověděla o dvě minuty později. Štepanovský si pohrál s míčem na pravé straně, protáhl se do vápna a předložil míč před branku. Ten sice Šumbera dokázal lehce tečovat, ale usměrnit jej do sítě se mu nepovedlo. V další šanci vybojoval Štepanovský jen roh. To už byl ve hře Lukáš Magera, který nahradil zraněného Škodu.

Hra se následně na několik minut uklidnila a bylo znát, o jak důležité body se hraje. V jednatřicáté minutě všem přítomným zatrnulo. Kopečný dostal pas na pravé křídlo, poslal míč do druhé vlny agilnímu Vlkanovovi, jenž z dobré pozice těsně minul pravou tyč domácí branky.

Na šanci Vlkanova odpověděla Zbrojovka o deset minut později, a to tím nejlepším možným způsobem. Růsek vyslal dlouhý míč za obranu, nabíhající Štepanovský vyhrál rychlostí souboj s hostujícím obráncem a sprintoval za míčem. Proti letícímu míči vyběhl brankář Ottmar, ale v polovině své cesty se zastavil, při pokusu o navrácení uklouzl a Peter Štepanovský si proti prázdné brance ve skluzu poradil - 1:0. O tři minuty později se opět děly zajímavé věci. Pachlopník prchl defenzívě Hradce, těsně před vápnem jej fauloval Jakub Martinec, a ačkoli Pachlopník ještě vystřelil, tak hostující obránce trestu neunikl.

Ondřej Pechanec neměl jiné řešení než tasit kartónek červené barvy. Následoval volný kop z velice příhodné pozice pro “Flintu”. Jeho exekuci si vzal na starost střídající Lukáš Magera a těsně přestřelil bránu hostů. Brňané tak zbytek první půle dokázali uhrát s míčem na noze a do šaten šli za stavu 1:0.

Druhý poločas zahájilo Brno lehce pasivněji a ze hry měl o něco více hostující Hradec. To vše se změnilo v osmapadesáté minutě, Peter Štepanovský dostal míč do vápna, ale jeho střela na vzdálenější tyč svůj cíl minula o několik desítek centimetrů. O pár okamžiků později se dostal do šance opět slovenský fantom ve službách brněnské Zbrojovky, ale zpoza vápna svou ránou pouze donutil Ottmara k rutinnímu zákroku.

Dvanáct minut před koncem sklepl Magera dlouhý míč Přichystalovi, jehož zakončení na dlouhou nohu bylo v moci hostujícího brankáře. Definitivní úder domácích přišel až o pět minut později. Ondřej Vintr na levé straně pomotal bránící hráče, poslal prudký střílený centr na zadní tyč, kde si míč našla hvězda úterního večera, Peter Štepanovský a zblízka se nemýlil.

Závěrečné minuty i čtyřminutové nastavení domácí zvládli a dokázali udržet důležité tři body na domácí půdě. Třetí čisté konto v řadě navíc udržel brankář Floder a Zbrojovka poprvé v této sezóně zvítězila třikrát za sebou a dočasně posunula na třetí místo, které zaručuje účast v baráži o Fortuna Ligu.

VIDEO: Diváci byli fantastičtí, děkoval za podporu Vraštil
08.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: Roman Kantor

VIDEO: Diváci byli fantastičtí, děkoval za podporu...

B r n o - Poslední tři zápasy Zbrojovky vykazují identické rysy - výhra 2:0, gól v každém z...
Trenér Šustr po vítězném utkání s Hradcem
07.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Trenér Šustr po vítězném utkání s Hradcem

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zvládli zápas jara a porazili Hradec Králové 2:0. Ve vyrovnané bitvě...
VIDEO: Snažím se být tam, kde mám být, usmívá se střelec Štepanovský
07.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: J. Drápal (FOTEX)

VIDEO: Snažím se být tam, kde mám být, usmívá se...

B r n o - Na třech triumfech v řadě má velký podíl i slovenský záložník Peter Štepanovský. Proti...

Fotogalerie

Všechny fotografie