Den otevřených obran vyzněl lépe pro Baník

Den otevřených obran vyzněl lépe pro Baník

V y š k o v - Osm gólů, jeden z nich přímo z rohu. K tomu spousta dalších šancí. Nuda to dnes ve Vyškově rozhodně nebyla, přípravné utkání Zbrojovky s Baníkem nabídlo zajímavou přestřelku. V ní tahali Brňané za kratší konec a podlehli 3:5.

Mladá sestava Baníkovců se v úvodu rezentovala nadšeným výkonem, což vyústilo v první branku - ve vápně hlavičkoval osamocený Hrubý a ranou o tyč otevřel skóre utkání. Další zářez přišel ve 26. minutě, kdy se míče lacino zmocnil Ožvolda a povedenou ranou nedal Halouskovi šanci.

Ve zbytku půle snesl výkon Zbrojováků přísnější měřítka, nebezpečně hlavičkoval Škoda, míč ovšem skončil těsně vedle brány. Z řady dalších šancí se ale ujala ta zdánlivě nenápadná. Po půlhodině hry zahrával rohový kop Pavel Zavadil a míč k překvapení většiny hráčů i diváků proplachtil do sítě, Šrom nestačil zasáhnout. Před pauzou se ještě do šance probil Šašinka, Halouska ovšem jeho ránu vykopl.

Po zhruba pětiminutové pauze vydržel stav 2:1 jen minutku, ve skrumáži před brněnskou bránou se nejlépe zorientoval Hrubý a bylo to znovu o dva góly. Snížit mohl Zoubele, který se několikrát propracoval do nadějné možnosti, dnes mu ale nebylo přáno. V 56. minutě už ale bylo veseleji, Lutonský si ve vápně zpracoval centr, vypálil a odražený míč poslal do sítě Michal Škoda.

Myšlenky na vyrovnání ovšem Baník za pár dalších minut zahnal - rohový kop zasáhl Zoubele ve vápně nešťastně rukou a nařízenou penaltu proměnil Červenka. Divočina ovšem nekončila - hvizd sudího se ozval i na druhé straně, ve vápně byl totiž faulován Přichystal a Pavel Zavadil se exekuce ujal s přehledem. 4:3 pro Baník.

Poté se ovšem zápasové kyvadlo převrátilo zpět na stranu Baníku. Na finálních 5:3 upravil osm minut před koncem Helešic a na tuto trefu již Brňané odpověď nenalezli. V posledním utkání před odletem na soustředění si tak připsali druhou zimní porážku.

Trenér Václav Kotal: "Ostrava nás dnes přehrávala v individuální rychlosti, což se projevilo na výsledku. Chyběla nám lehkost, ztráceli jsme míče, z toho pramenily šance a góly. Někteří hráči možná až příliš podlehli dojmům z tabulky, kde je Baník poslední a my sedmí. Opět se ukázalo, že bez maximální zodpovědnosti a respektu těžko uspějeme proti jakémukoliv soupeři. Na druhou stranu jsme sehráli třetí utkání ve čtyřech dnech, i to se mohlo projevit na menší dravosti."

Poslední herní test před soustředěním, Zbrojovka vyzve Baník
21.01.2016 | Martin Lísal

Poslední herní test před soustředěním, Zbrojovka vyzve...

B r n o - Zběsilý týden končí, Zbrojovka sehraje třetí zápas během čtyř dní. V pátek se od 11 hodin...

Fotogalerie

Všechny fotografie