Brno prodloužilo sérii domácí neporazitelnosti. Proti Jihlavě však bere pouze bod

Brno prodloužilo sérii domácí neporazitelnosti. Proti Jihlavě však bere pouze bod

B R N O - Po první půli, která nabídla po jedné ráně do konstrukce brány na každé straně, zajistil Jihlavě vedení v úvodu druhého dějství Urdinov. Zbrojovka zápas nezabalila a Michal Škoda v samostatném úniku srovnal skóre. Brno mělo blíže k vítězné brance, skóre však již zůstalo beze změny. Proti Vysočině se tak Zbrojovka musí spokojit s bodem...

Letargickou úvodní čtvrthodinu vůbec prvním střeleckým pokusem ukončil Martin Chrien. Na skutečné ohrožení brány ale došlo až o dvě minuty později. To po povedeném centru Zoubeleho rozvlnil síť Řezníček, radost na tribunách ovšem byla předčasná. Utnul ji totiž praporek pomezního. Na druhé straně zahrozil z přímého kopu Urdinov, po jehož ráně z přímého kopu míč minul bránu vzduchem plachtícího Melichárka.

Zbrojovka se do šancí nedostávala zrovna s lehkostí, avšak když už, obvykle to stálo za to. Po závaru ve vápně hostí se nejlépe zorientoval Mihailo Jovanovič, jehož oblouček skončil až na břevně Hanušovy brány. I Vysočina ovšem oplývala ofenzivními choutkami. Hned o minutu později zvonila konstrukce brány i na druhé straně, to když se za domácí obranu dostal Radek Voltr a nasměroval svůj pokus do tyče. Atraktivní pasáž zápasu uzavřel Řezníček ranou z hranice vápna doprostřed brány. Závěr půle se pak vrátil do zaběhnutých kolejí a první dějství tak více vzrušení nepřineslo, když Flinta nedokázala vážněji ohrozit Hanuše ani z osmi rohových kopů.

Brno nevstoupilo do druhé půle dobře a vše zajímavé se odehrávalo především na jeho obranné polovině. Nervózní začátek poločasu podtrhla chyba v domácí rozehrávce, kterou potrestal Yani URDINOV a poslal tak hosty do vedení.

Zbrojovku inkasovaný gól zasáhl a Brněnští měli i nadále problém se propracovat do slibnějšího zakončení. Když už se povedlo, rána Řezníčka byla zablokovaná a střele střídajícího Malíka chyběla razance. Snad poprvé ve druhé půli se Brnu podařilo překonat obranu Vysočiny kolmou přihrávkou v 76. minutě a samostatný průnik využil Michal ŠKODA tím nejlepším možným způsobem - vyrovnávací brankou!

Domácí vstřelená branka povzbudila. Chytly se i tribuny, které tlačily domácí k rozhodujícímu zásahu. Ten měl na noze Řezníček, míč směřující do brány k lítosti tribun před brankovou čarou vykopl Milan Mišun. Závěrečný tlak se ovšem ani na jedné straně nekonal. Zbrojovka tak prodloužila domácí sérii bez porážky, absence kýžené vítězné branky však znamená v boji o poslední vysněný krůček nahoru komplikaci.

Gól a čtvrtá žlutá - takový byl Škodův zápas s Jihlavou
07.05.2016 | Martin Lísal

Gól a čtvrtá žlutá - takový byl Škodův zápas s...

B r n o - Michal Škoda vsítil proti Jihlavě sedmý letošní gól, čímž ještě navýšil své osobní...
Melichárek: Máme týden na to, abychom udělali ještě nějaké body
07.05.2016 | Daniel Král

Melichárek: Máme týden na to, abychom udělali ještě...

B R N O - Z pohledu gólmana přišla klíčová situace zápasu deset minut po úvodním hvizdu druhé půle,...
VIDEO: Z naší strany to dnes bylo křečovité, mrzelo Kotala
06.05.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Z naší strany to dnes bylo křečovité, mrzelo...

B r n o - Skvostná série je u konce, Zbrojovka poprvé na jaře doma nebodovala naplno. V utkání s...

Fotogalerie

Všechny fotografie