Zbrojovka neudržela nadějné vedení a z Letné se vrací s prázdnou

Zbrojovka neudržela nadějné vedení a z Letné se vrací s prázdnou

P r a h a - Brněnští fotbalisté zavítali v rámci 15. kola Synot ligy na Letnou, kde se střetli s druhým celkem soutěže - pražskou Spartou. Po brance Řezníčka z 32. minuty dlouho vedli, domácí však dvěma góly během dvou minut výsledek obrátili ve svůj prospěch.

Již po dvou minutách se do výborné příležitosti dostal brněnský Škoda, který však v sólovém úniku těsně minul Bičíkovu bránu. Jinak ovšem byli v úvodní půlhodině mnohem aktivnější hráči domácího týmu. Ve 20. minutě mohl skóre otevřít Jiráček, s jehož střelou si však díky výbornému zákroku poradil Melichárek. Brankář Zbrojovky následně zneškodnil i dorážku Lukáše Váchy. O několik minut později strážce brněnské svatyně zneškodnil další nebezpečnou střelu z kopačky Frýdka, přičemž následná dorážka Davida Lafaty mířila mimo branku.

Jenže fotbal je sport vysoce nevyzpytatelný a i přes momentální převahu pražského týmu to byla právě Zbrojovka, která skóre ve 32. minutě opravdu otevřela. Hosté se bleskově prohnali středem hřiště, Keresteš přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Jakuba ŘEZNÍČKA, jenž parádní kličkou obešel Bičíka a poslal svůj tým do vedení. Další branku mohl nejlepší střelec Brňanů přidat po hrubce domácího Marečka, který soupeřovu útočníkovi doslova naservíroval balón do jasné gólové pozice. Řezníčkův pokus o přelobbování Bičíka ale tentokráte skončil těsně nad břevnem.

Těsně před poločasovým hvizdem se mohl vyznamenat brněnský Keresteš, jenže jeho nebezpečnou střelu polapil Bičík. Týmy si tak měnily strany za stavu 1:0 z pohledu hostující Zbrojovky.

Z kraje druhého dějství si na Krejčího centr naskočil Frýdek, jenže jeho zakončení postrádalo razanci a balón tak skončil v rukavicích Melichárka. Zhruba po hodině hry se na Krejčího centr z levé strany před úplně volnou bránou natahoval Fatai, díky vypíchnutí brněnského beka na něj však nedosáhl.

Pak však přišla 68. minuta a srovnání letenského týmu. Konaté vybojoval míč v pokutovém území, načež poslal přesnou přihrávku Lafatovi, který jen lehce přistrčil míč na levačku Lukáši JULIŠOVI, jenž poslal balón přesně k pravé tyči - 1:1. Od první branky Pražanů sotva uběhly dvě minuty a Sparta přidala další zásah. Opět v tom měl prsty Konaté, jehož centr do brány tentokrát akrobatickou hlavičkou usměrnil David LAFATA a bleskový obrat skóre byl na světě.

Vyrovnávací gól měl posléze na kopačce Keresteš, jenž se dokázal probít do vynikající pozice, ze které okamžitě střílel. Bičík však jeho střelu - podobně jako následnou Škodovu dorážku - dokázal vyrazit. Na druhé straně zase inkasování odvrátil Košťál, který na poslední chvíli zmařil téměř jistý gól Lafatovi. V závěru utkání se Zbrojovka snažila o zdramatizování, nicméně se jí nepříznivý stav zvrátit nepodařilo. V nastavení navíc mohl ještě třetí branku Sparty přidat Hušbauer, jenže mířil těsně mimo.

Závěrečný hvizd pak zpečetil těsné vítězství pražského týmu, jenž díky obratu uskutečněném během pouhých dvou minut zdolal brněnské mužstvo v poměru 2:1

Pavel Košťál: Tlak Sparty byl chvílemi enormní, ale takové zápasy mě baví
02.12.2015 | Martin Lísal

Pavel Košťál: Tlak Sparty byl chvílemi enormní, ale...

B r n o - Již před zápasem na Letné bylo velmi pravděpodobné, že obranu Zbrojovky v čele s Pavlem...
Kouč Kotal chystá Zbrojovku na pekelně ostrý týden, první prověrku obstará Sparta
28.11.2015 | Martin Lísal

Kouč Kotal chystá Zbrojovku na pekelně ostrý týden,...

B r n o - První polovina ligové soutěže spěje ke svému konci, její poslední zápas startuje v...