Zbrojovka po nevýrazném výkonu podlehla Jablonci

Zbrojovka po nevýrazném výkonu podlehla Jablonci

B r n o - Domácí fotbalisté nedokázali navázat na dvě výhry ve dvou úvodních domácích zápasech a z duelu s Jabloncem odešli bez bodu i bez vstřelené branky.

V bráně Zbrojovky nastoupil už od začátku Martin Doležal, Dušan Melichárek si totiž v pátečním tréninku přivodil zranění kotníku. Brněnský gólman však musel lovit míč ze své sítě už po čtyřech minutách hry, kdy se po Teclově přihrávce prosadil lehce tečovanou střelou Greguš.

Hosté byli nadále aktivnějším týmem, další šance ovšem dlouho nepřicházela. Ve 39. minutě ale Jablonec ze své druhé vážnější příležitosti opět udeřil. Karavajev našel svým centrem volného Masopusta, který přesnou hlavičkou skóroval. Do poločasu už diváci na Srbské vážnější možnost neviděli, brněnští fotbalisté tak šli do šaten s dvoubrankovou ztrátou.

Domácí vstoupili do druhé půle s jednou změnou v sestavě, Brigant nahradil Vávru. Byli to však opět hráči ze severu Čech, kteří mohli vstřelit už třetí branku v zápase. Martin Doležal byl ale proti a výborným zákrokem vychytal Pospíšila, následná Teclova dorážka útočníkovi Jablonce vůbec nesedla a míč skončil mimo. Václav Kotal poté provedl další střídání, Chrien na hrací ploše nahradil Malíka. V 64. minutě přišla největší domácí možnost utkání. Jakub Řezníček se dokázal prosadit přes Pernicu, jeho následné zakončení ovšem skončilo nad břevnem. Hned vzápětí mohlo udeřit na druhé straně. Tecl sklepl míč pro Trávníka, avšak jeho rána mířila těsně vedle. Defitivně rozhodnuto bylo necelých dvacet minut před koncem. Nejprve dostal v 72. minutě červenou kartu domácí Frelih a jen o minutu později zasadil další hřebíček do brněnské rakve jmenovec domácího gólmana, Martin Doležal, který po rohu hlavičkoval přesně.

Zápas už se po třetí brance spíše dohrával. Domácí v závěru provedli ještě jednu změnu, když Řezníčka nahradil Moukanza. Ani jedno z mužstev si už ale nedokázalo vytvořit větší šanci a skóre už se tak nezměnilo. Zbrojovka doma podlehla Jablonci 0:3.

Sestřih utkání

Zavadil po Jablonci: Nebyl to dobrý zápas, nezbývá nám než jít dál
24.08.2015 | Jakub Sabol

Zavadil po Jablonci: Nebyl to dobrý zápas, nezbývá nám...

B r n o - Jak tomu již tradičně bývá, pozápasovým ohlasům se nevyhnula ani brněnská "sedmička". Jak...
Ve třetím domácím zápase přivítá Zbrojovka FK Jablonec
23.08.2015 | Jakub Sabol

Ve třetím domácím zápase přivítá Zbrojovka FK Jablonec

B r n o - Po remíze v Olomouci se Brno představí opět na domácím stadionu. Do Králova Pole míří...
VIDEO: Trenér Kotal hodnotí prohru s Jabloncem
23.08.2015 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí prohru s Jabloncem

B r n o - Zbrojovka před utkáním s Jabloncem snila o bodovém zisku, který by zajistil psychickou...

Fotogalerie

Všechny fotografie