OHLASY: Trenér Machálek po utkání s Podbrezovou

OHLASY: Trenér Machálek po utkání s Podbrezovou

B r n o - Dnešní přípravné utkání s Podbrezovou potěšilo spíše fanoušky, trenéry už tolik ne. Nabídlo totiž hned devět branek, přičemž šest z nich vstřelila Zbrojovka a v utkání tak zvítězila.

Trenér Machálek musel ještě před utkáním řešit rébus v podobě složení zadních řad. V týdnu vypadl ze hry Šural (tříslo), v pátek pak navíc i Kotula (přitahovač). "S tím jsme se museli vyrovnat, měli jsme dnes jen jednoho klasického obránce, a to Pavla Dreksu. I z toho důvodu jsme šli do rozestavení 3-5-2, první poločas byl ale z naší strany směrem dozadu hodně netaktický. Inkasovali jsme zaslouženě tři branky, na druhou stranu jsme jich mohli dát i více. Ve druhé půli jsme přešli na rozestavení 4-4-2, byli jsme dominantní a vítězství mohlo být i vyšší," hodnotil kouč průběh duelu.

Početná marodka znamená svízelnou situaci, Machálek však nepanikaří. "Je to nepříjemné, ale s výjimkou Kryštůfka by se ostatní zranění měli do tréninku zapojit nejspíše už příští týden. Víme, že nás tu aktuálně trochu tlačí bota, o dalších krocích se rozhodneme podle zdravotního stavu hráčů."

Po první půli byl průběh utkání na vážkách, zlom přišel ve druhém dějství. "Někteří hráči první poločas nezvládli v hlavě. Třeba Damián Bariš se zklidnil v momentě, kdy se přesunul na beka, jeho výkon pak byl diametrálně odlišný. Pokud o sobě hráči nebudou pochybovat, bude to dobré," usmál se Machálek, který čelil také dotazu, zda už se mu rýsuje základní sestava pro ligu. "Výhodu mají samozřejmě ti, kteří vše odtrénovali a odehráli ve zdraví. Hráči, kteří jsou neustále na marodce, budou mít pochopitelně těžší se do základu dostat."

Potěšující pro trenéra bylo to, že se v sestavě poprvé objevil Ondřej Vaněk, brněnským fanouškům se hned předvedl gólem. "Přinesl invenci, kvalitu, přihrávky za obranu. Nebyl zraněný a odtrénoval vše, ale byl to pro něj první zápas od listopadu, to jsme brali v potaz. Z jeho strany tam bylo vše, co jsme očekávali," kvitoval to Machálek.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...