VIDEO: Doufám, že s námi bude trenér spokojený, usmívá se Přichystal

VIDEO: Doufám, že s námi bude trenér spokojený, usmívá se Přichystal

B r n o - Jak před pauzou, tak po pauze. Zbrojováci po dvoutýdenní přestávce opět zvítězili poměrem 4:1, tentokrát doma proti Varnsdorfu. Výraznou měrou se na tom podílel Jakub Přichystal, který vstřelil dva góly a navíc zařídil penaltu.

Třiadvacetiletý ofenzivní hráč tak doslova ožil pod novým trenérem, kterého velmi dobře zná z úspěšného hostování v Líšni. Dvakrát totiž skóroval i v přípravě proti Olomouci. "Trenér ví, v čem jsem dobrý, a chce, abych to dělal," popisuje Přichy.

První zápas po reprezentační pauze jste zvládli, pod novým trenérem jste s přehledem vyhráli. Panuje spokojenost?
Skvělý zápas. Vyhráli jsme, sám jsem dal dva góly, takže jsem moc spokojený a doufám, že i trenér s námi bude spokojený.

Adaptace ti zjevně nečinila problém?
Hráli jsme na dva útočníky i v Líšni, i tady. Pod novým trenérem mi to zatím jde a jsem za to rád. Pan Machálek mi věřil už tehdy a byl se mnou spokojený. Teď jsme na to navázali.

Mluvil s tebou v týdnu soukromě?
Ano, jako s každým. Mluvil se mnou a něco mi řekl, takže to asi pomohlo. Po středečním tréninku mi ale také říkal, že stále musím více pracovat. Snad jsem to splnil. Trenér ví, v čem jsem dobrý, a chce, abych to dělal. Náběhy za obranu a hra v rychlosti, to je moje. V těchto situacích jsou důležité načasování a první dotek, samozřejmě rozhoduje i herní a psychická pohoda.

Každý tvůj gól byl dnes jiný. Nejprve parádní trefa do šibenice, pak patička.
U první trefy jsem to chtěl hrát hned z první, ale rozmyslel jsem si to, protože soupeř dával proti mně nohu. Rychle jsem si ho obhodil a vypálil pod břevno. Lépe to asi trefit nešlo. Při druhé brance jsem neměl co ztratit. Dostal jsem se před balón a nezbývalo mi nic jiného, než zkusit patičku.

V prvním poločase jsi navíc vybojoval pro spoluhráče penaltu, rozhodčí však s odpískáním chvíli váhal. Neměl jsi strach, že nepískne?
Byla jasná. Pokrýval jsem si míč a soupeř mi svoji pravou nohou podkopl moji levou. Rozhodčímu jsem hned říkal, že je to faul. Nevím, jestli se rozmýšlel, ale tohle musel vidět.

Díky za rozhovor!

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...