Magera před Duklou: Očekávám otevřený a zajímavý zápas

Magera před Duklou: Očekávám otevřený a zajímavý zápas

B r n o - Kapitán Zbrojovky Lukáš Magera také v nové sezóně pálí ostrými. Ve čtyřech úvodních kolech se trefil dvakrát, pokaždé doma. Nyní je před Lukášem a jeho spoluhráči další výzva - exligová Dukla Praha.

Celek z Julisky inkasoval letos čtyři branky, tři z toho doma v prvním kole. "Dukla má kvalitní mužstvo, nijak zvlášť neoslabila. Potkají se mužstva, která se prezentují fotbalovostí, chtějí hrát. To by nám mohlo vyhovovat. Očekávám otevřený a zajímavý zápas, v němž bude hodně záležet na proměňování šancí," věští Magera před sobotní bitvou.

Hrát se bude ve specifickém prostředí dejvického stánku, pod obří tribunou. Zkušený Magera se tu představil už několikrát, v předposledním utkání pomohl gólem Mladé Boleslavi k remíze. "Teď budou chtít vyhrát oba týmy, domácí i my. Bude záležet na nás, jak k tomu přistoupíme. Věřím, že se naše síla ukáže a že máme kvalitu na to, abychom na Dukle uspěli."

Fakt, že výkop utkání je v 10:15, je tak trochu koloritem podzimních venkovních zápasů Zbrojovky. "Už jsme si na to zvykli, není to žádný problém," ujišťuje kapitán Zbrojovky, který zatím zasáhl do všech ligových zápasů a volno měl jen v poháru. "Konzultovali jsme to s trenérem, říkal mi, že chce vyzkoušet na hrotu Kubu Přichystala, což chápu. Přišlo mi to taky celkem vhod, protože v utkání s Ústím jsem se hodně vydal. Kluci zápas zvládli poměrně s přehledem, mohli dát i více branek. Na druhou stranu mohli také inkasovat při dvou nebezpečných situacích, což bychom dopouštět neměli," pokračoval Magera.

K utkání s Ústím, v němž deset minut před koncem vystřelil Zbrojovce bohužel jen krátkodobé vedení, se ještě vrátil. "Mám chodit na přední tyč a konečně jsem se tam dostal. Byl jsem v náběhu, což bylo rozhodující. Do té doby jsme centry nedávali do potřebného prostoru, nebo jsme my útočníci byli už v postavení, kdy je těžké zakončit. Měl jsem se do takové pozice dostávat víckrát," uznal sebekriticky Magera.

Jeho radost bohužel neměla dlouhého trvání, Zbrojovka o tři body záhy přišla. "Zápas byl hodně náročný, vydali jsme se už v prvním poločase docela dost a takový moment nám samozřejmě na psychice nepřidá, vezme hodně energie. Kdybychom vyhráli a zápas zvládli, regenerovalo by se určitě jinak. Ale teď jsme nachystaní na další utkání a věřím, že uspějeme," zakončil autor dvou letošních tref.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....