Na testy do Brny přichází Juraj Kotula ze Slovanu Bratislava

Na testy do Brny přichází Juraj Kotula ze Slovanu Bratislava

B r n o - Se Zbrojovkou se dnes začal připravovat třiadvacetiletý slovenský obránce Juraj Kotula. Odchovanec bratislavského Slovanu se zkušenostmi z reprezentace je v klubu zatím na týdenních testech, naskočit by měl i do utkání v Jihlavě.

Juraj Kotula dokáže zahrát na obou krajích obrany i v jejím středu, na pozici stopera odehrál i většinu podzimních zápasů během hostování v Senici. "Pokud uspěje, zvýší nám díky své univerzálnosti zastupitelnost na pozicích v defenzivě," řekl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár s tím, že v případě kladného výsledku testů by se následně jednalo o přestup.

Rodák z Bratislavy se ve slovenské nejvyšší soutěži kromě mateřského klubu představil ještě v Senici a Zlatých Moravcích, pokaždé na hostování. Dohromady zatím nastřádal 62 utkání, další přidal v poháru a za Slovan si zahrál i v předkole Evropské ligy na hřišti FK Krasnodar. Na podzim letošního roku naskočil v Senici do 17 ligových zápasů, chyběl jen jednou a minutově byl nejvytíženějším hráčem po gólmanovi.

V kariéře prošel Juraj postupně všemi mládežnickými reprezentačními výběry, nastupoval v "jednadvacítce" pod koučem Hapalem a v roce 2017 jednou nastoupil také za seniorský výběr. V přípravném utkání proti Ugandě, hraném v Abú Zabí, jej Ján Kozák poslal do hry na poločas.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...