Start ligy se kvapem blíží, přinese mimo jiné i souboj sourozenců Mezlíkových

Start ligy se kvapem blíží, přinese mimo jiné i souboj sourozenců Mezlíkových

Není to zase tak častý jev, aby proti sobě v nejvyšší soutěži nastoupili dva sourozenci. Jeden bratrský souboj se ovšem rýsuje hned na úvod nadcházejícího ročníku. Záložník Zbrojovky Pavel Mezlík vyhlíží zápasovou konfrontaci se starším bratrem Radkem, který figuruje na soupisce Slovácka.

Nebude to poprvé, co se proti sobě rodáci z Rudíkova případně postaví. V ročníku 2009/2010 se utkali hned dvakrát. Pavel tehdy nastupoval za České Budějovice. "Hráli jsme u nich a prohráli 0:2, brácha byl tedy šťastnější. Moc jsme je neohrozili," vzpomíná hráč, který se do Brna vrátil před jarní částí druhé ligy právě z Budějovic.

Druhý souboj skončil bez branek, Pavel do něj naskočil na poslední čtvrthodinku. Nyní jej tedy čeká možnost reparátu. "Samozřejmě se na to těším, Brno se vrací do ligy, hraje se na krásném stadionu, dojedou i fanoušci z Brna a navíc za soupeře hraje brácha," vyhlíží sobotu záložník, který nejvyšší soutěž okusil v době, kdy mu ještě nebylo ani šestnáct let. Držel tak dlouho primát nejmladšího hráče ligy.

Nepřipouští rozhodně, že by ze sourozenecké konfrontace byl nervózní." To zase ne, stává se to, navíc to nebude poprvé, co proti sobě budeme hrát. Půjde to bokem. Ani není jisté, jestli se budeme na hřišti potkávat a jestli vůbec naskočíme, sestava se určuje před zápasem," konstatuje Pavel Mezlík.

Ten shodou okolností zažil zřejmě nejpovedenější moment své kariéry na den přesně před devíti lety. Tehdy těsně před koncem prodloužení vstřelil čtvrtou branku do sítě Guingampu, aplaudoval mu naplněný stadion, Brno nakonec zvítězilo 4:2 a postoupilo v Poháru Intertoto do semifinále. "Hezké jubileum a krásná vzpomínka. Na to se samozřejmě nedá zapomenout, ani jsem nevěděl, že už je to tolik let," přikyvuje souhlasně.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...