Pivarník pokračuje ve Zbrojovce, na post sportovního manažera přichází Tomáš Požár

Pivarník pokračuje ve Zbrojovce, na post sportovního manažera přichází Tomáš Požár

B r n o – Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno oznamuje změny a novinky ve vedení sportovního úseku pro nadcházející druholigovou sezonu. V Brně i nadále pokračuje trenér Roman Pivarník, na pozici sportovního manažera pak přichází Tomáš Požár. V obou případech se jedná o dlouhodobou spolupráci.

V klubu FC Zbrojovka Brno došlo k obsazení pozice sportovního manažera, který je členem managementu klubu. Má v gesci řízení sportovní sekce klubu; jedná jménem klubu v záležitostech spadajících pod činnost sportovní sekce; organizuje, řídí, koordinuje a kontroluje činnosti A týmu, B týmu a týmů (U19 až U15). Má primární zodpovědnost za výsledky A týmu. Těmito kroky dává Zbrojovka jasně najevo, že touží po okamžitém návratu do nejvyšší soutěže. „Cílem je jedna jediná sezona ve druhé lize a následný okamžitý postup,“ deklaroval majitel klubu Václav Bartoněk.

Dvaačtyřicetiletý Tomáš Požár zakotvil po skončení aktivní kariéry na dlouhé roky v Bohemce, nejprve u mládeže. Tři a půl roku pak vykonával funkci sportovního ředitele. V létě 2015 přešel do Sparty, kde krátce působil i jako hlavní trenér. Rozhovor s novým sportovním manažerem přineseme v nejbližších dnech.

Právě v Bohemians se potkal i s trenérem Romanem Pivarníkem. Ten je v Brně od podzimu loňské sezony a v uplynulých dnech došlo k finalizování dohody o další spolupráci. „V Brně jsem vnitřně spokojený, vnímám nadále velký potenciál klubu a jeho historii. V klubu se zhruba před čtyřmi lety nastartoval progres na poli mládeže a to je pilíř, o který se chceme opírat. Zároveň jsme si samozřejmě vědomi toho, že pro splnění našich ambicí je potřeba tým vhodně doplnit,“ řekl Pivarník.

Vedení klubu nevnímá i přes nepříznivý sportovní výsledek v podobě sestupu A týmu uplynulou sezonu jen negativně. Nedošlo k narušení vztahů klubu s městem Brnem a Jihomoravským krajem, stejně jako se strategickými partnery, kteří klub podporují i nadále. Výrazných kvalitativně významných výsledků dosáhl klub v oblasti mládeže. Zbrojovka je jedním ze šesti klubů v republice, který obdržel licenci Klubové fotbalové akademie. Konkrétní výsledky koncepce výchovy mladého fotbalisty dokládá například fakt, že v uplynulé sezoně dodala Zbrojovka v kategoriích U15 až U19 do reprezentačních výběrů celkem 41 hráčů. A zkušební sezona v režimu Klubové fotbalové akademie přinesla úspěchy dorosteneckých týmů U19 a U17, které v celostátních soutěžích bojují o medailové pozice.

další články

SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
07.05.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - Z hráčů Zbrojovky na hostování se uplynulý víkend nejvíce dařilo Allimu, který asistencí...
U17: Těsná prohra se Spartou
Mládež
07.05.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra se Spartou

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U17) hostili v předehrávce 27. kola pražskou Spartu. Vinou deště se...
Od přípravek k mladším žákům. Ukápla mi slza, říká trenér Šafránek
Mládež
07.05.2024 | Martin Lísal

Od přípravek k mladším žákům. Ukápla mi slza, říká...

B r n o – Jednatřicetiletý trenér Ondřej Šafránek vstoupil do letošní sezóny jako kouč přípravek,...