Se Zbrojovkou trénuje obránce Hyčka

Se Zbrojovkou trénuje obránce Hyčka

Na sobotním tréninku Zbrojovky se objevil jedenadvacetiletý krajní obránce Alois Hyčka, jehož přestup z Ústí nad Labem by se měl dořešit v nejbližších dnech.

Chebský odchovanec působil v minulosti v dorostu pražské Slavie, odkud zamířil do Ústí nad Labem. Už jako devatenáctiletý mladíček si připsal pětadvacet druholigových startů a předloni se blýskl i v nejvyšší soutěži. Odehrál 16 prvoligových utkání a díky svým výkonům se prosadil do širšího kádru reprezentační jednadvacítky.

Na svůj premiérový start v dresu se lvíčkem však zatím čeká. "Právě když jsem měl poprvé hrát, tak jsem si přetrhl přední křížový vaz v koleni," připomíná nešťastný moment, kvůli němuž přišel o většinu loňské sezony, v níž stihl jen osm druholigových utkání. "V závěru sezony už jsem byl zdravotně v pořádku, i když jsem nastoupil až v posledním kole. Teď už se cítím výborně," tvrdí potenciální posila Zbrojovky pro pravý kraj obrany, která ovšem může zaskočit i na levé straně, nebo v záloze.

Talentovaného beka moderního střihu by trenér Čuhel ve svém týmu určitě uvítal. "Lojza je menší postavy, ale je velice rychlý a důrazný. Je to taková motorová myš. A takových hráčů moc nemáme," vyzdvihuje kouč Hyčkovy přednosti.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...