Novou sezonu načnou Brňané v sobotu pikantním duelem s ostravským Baníkem

Novou sezonu načnou Brňané v sobotu pikantním duelem s ostravským Baníkem

B r n o - Čas nejde zastavit. Letní předsezónní příprava je za námi a Zbrojováci jsou nachystáni vkročit do další prvoligové sezóny. Do boje půjdou s novými dresy, novým generálním partnerem, ale také s některými novými tvářemi.

Zápas měl původně odstartovat v neděli v 17:00, bohužel došlo rozhodnutím Fotbalové asociace a Policie České republiky pár dnů před začátkem k přesunu na sobotu. To narušilo nejen harmonogram přípravy trenéra Kotala, ale také plány spousty fanoušků, kteří se na zajímavé střetnutí těšili. Nezbývá než doufat, že i přes velkou změnu si fandové cestu na Srbskou najdou.

Následující ročník bez Baroše a s novým koučem

Nejbližší brněnský soupeř zaznamenal několik obměn v sestavě A-týmu. Největší změnu představuje odchod klubové ikony Milana Baroše, který se s vedením nedohodl a přestoupil do Mladé Boleslavi. Z Ostravy do Olomouce se stěhuje Vojtěch Štěpán, a klub také opouští dvojice Sivrič - Jirásek. Oběma fotbalistům totiž skončilo hostování. Ostrava v létě přivedla Hlaváče a Mondeka. Jinak kouč Korytář, který nahradil Frňku, na soustředění v Břeclavi zúžil kádr o Luku Lučiče a Victora Zapatu.

Ostravská příprava a přesun do Vítkovic

Fotbalisté Baníku mají jistě nad čím přemýšlet. V přátelských zápasech sice tým porazil Třinec (4:1) a rakouský Wiener Neustadt (2:1), jinak se mu ale příliš nedařilo. Za zmínku stojí například pětigólový příděl od slovenské Senice nebo prohra 3:1 s Cracovii Krakov.

Současná letní přestávka představuje pro Baník Ostrava jeden historický milník. Modrobílý klub se loučí se svým domovem na Bazalech a stěhuje se na nově zrekonstruovaný stadion ve Vítkovicích, na kterém se každoročně pořádá atletický závod Zlatá tretra. Právě na tomto místě odehrála Ostrava svoji generálku na ligu. Kouzlo nového "domova" nezapůsobilo a ostravský klub prohrál s Karvinou 3:0, přičemž závěrečný hvizd doprovázel hlasitý pískot diváků.

Změny v domácím táboře

Zbrojovka, jak již bylo zmíněno, nastupuje do nové sezóny s částečně obměněným kádrem. Klub ukončil spolupráci s Aloisem Hyčkou, hostování skončilo Jakubu Jugasovi a Brno také opustil Jan Sýkora. V Liberci Sýkoru doplní gólman Hladký, který bude na severu Čech hostovat. Dalším hráčem uvolněném na hostování je Šimon Šumbera, ten bude bojovat v dresu Znojma ve druhé lize. Na testech v Myjavě je v současnosti Fabián Slančík, do Řecka zamířil Marković.

Největší posilou našeho týmu je bezesporu útočník Jakub Řezníček, který na sebe v posledních sezónách poutal pozornost hlavně díky vstřeleným gólům. Doufejme, že jej poslední půlrok ve Spartě nezastavil a stane se střelcem, kterého Zbrojovka hledala. Přišli také Matúš Lacko nebo Martin Chrien. V obraně může nastoupit mladý Bosňan Frelih. Trenér Kotal mužstvo doplnil o mladé hráče - z Mostu stáhl nadějného obránce Šurala, šanci v přípravě dal také Weberovi s Přichystalem, Melichárka s Doležalem doplnil v gólmanské trojici Halouska. Výčet příchodů uzavírá návrat Michala Škody z Českých Budějovic.

Kompletní přípravu po těžkém zranění má za sebou Lukáš Zoubele. V průběhu se také připojil David Pašek. Do zápasu jistě nenastoupí Aleš Schuster. Víc trenér k sestavě neprozradil.

Karty jsou tedy rozdány, sezona je zde. Svezme se na vlně euforie, která před necelým měsícem proběhla za Lužánkami a pojďme povzbudit Zbrojovku na Srbskou proti tradičnímu soupeři z Ostravy. Začínáme tedy v sobotu v pět hodin odpoledne.

další články

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem

B r n o - Brněnský B tým se podruhé za sebou představí v domácím prostředí. V neděli 28. dubna...
PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...