V konečné nominaci pro soustředění zbývá vyřešit pár otazníků

V konečné nominaci pro soustředění zbývá vyřešit pár otazníků

B r n o - Podle původního plánu mělo dnes dojít k finálnímu zeštíhlení soupisky, v té ale nakonec pořád zbývá k vyřešení několik tajenek. Aktuální informace naleznete uvnitř článku.

Jasno je nově u Jakuba Šurala. "Jakub je členem národního týmu U19, v termínu našeho soustředění se reprezentace zúčastní turnaje ve Španělsku. Trenér Petrouš nás poprosil o Jakubovo uvolnění a rozhodli jsme se vyjít mu vstříc," prozradil sportovní ředitel Kudela, že talentovaný obránce s áčkem do Turecka neodletí. "Devatenáctku" čeká v březnu kvalifikace na evropský šampionát.

U zbylých míst na třiadvacetičlenné soupisce (dvacet hráčů do pole plus tři gólmani) si klub chce nechat určitý manévrovací prostor. Situaci kolem Lukáše Zoubeleho zkomplikovala angína, Lukáš už ale dobral antibiotika a v pondělí se naplno zapojí do tréninku. Zátěž zvyšuje Milan Lutonský, Miroslav Marković pokračuje ve speciálním posilování dříve zraněné nohy (do Turecka by odcestovat měl). Mimo trénink zůstává Donnell Moukanza, tomu pomalu končí dvoutýdenní období absolutního klidu.

Radek Buchta a Josef Čtvrtníček na testech uspěli, klub v současné době vede jednání o dalších formách spolupráce. Stejně tak je stále ve hře další posílení kádru.

Zbrojovce s nejvyšší pravděpodobností v jarních bojích nepomohou dlouhodobější marodi Marek Kaščák a Pavel Mezlík. Další zlepšení naopak nastalo u Traorého - ten absolvoval Holterův test a dostal povolení hrát přípravné zápasy. Koncem února jej čeká další vyšetření, do té doby tedy bude trénovat a hrát s juniorkou. O zdravotním stavu výše zmíněných hráčů budeme nadále informovat.

další články

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem

B r n o - Brněnský B tým se podruhé za sebou představí v domácím prostředí. V neděli 28. dubna...
PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...