Na soustředění do Kaprunu odjede kádr, který už do ligy nedozná podstatných změn, chybí Kroupa

Na soustředění do Kaprunu odjede kádr, který už do ligy nedozná podstatných změn, chybí Kroupa

Jméno Karel Kroupa mizí ze soupisky prvoligového týmu Zbrojovky. 34 letý útočník se nevešel do nominace hráčů, kteří odjíždějí v pátek na závěrečnou přípravu do rakouského Kaprunu. Stejnojmenný syn Zbrojováka století tak dostal svolení hledat si jiné angažmá.

„Karel u nás odvedl dobrou práci, ale my se chceme směrem do ofenzivy pohnout dál a zlepšit efektivitu útočné fáze,“ řekl na Kroupovu adresu trenér Václav Kotal.

To ostatně ukázal i zápas v Kamenici s Českými Budějovicemi. „Zaspali jsme začátek,“ musel přiznat trenér Kotal na konto dvou gólů v úvodních minutách. „Ale ta sestava, co hrála první poločas, byla lepší a dokázala dát i gól. Bohužel ve druhém poločase se mi zdálo, že už se hráči moc šetřili na zahraniční soustředění a že se nechtěli zranit, než aby šli za vidinou výhry, nebo alespoň remízy. V tomto ohledu mě druhý poločas zklamal,“ řekl Kotal a zdůraznil, že přetrvávají problémy s útočnou fází, což také bude hlavní náplní závěrečného soustředění.

V pátek brzdy ráno na něj vyrazí kádr 23 hráčů a ten bude tvořit základ pro podzimní část Synot ligy. Nejsou v něm Avdič a Přerovský, kteří si mohou také hledat angažmá.

GÓLMANI: Martin Doležal, Václav Hladký, Vlastimil Veselý.

OBRÁNCI: Petr Buchta, Jakub Jugas, Pavel Košťál, Jan Malík, Jan Sedlák, Aleš Schuster.

ZÁLOŽNÍCI: Alois Hyčka, Miroslav Keresteš, Roman Fischer, Marek Kaščák, Milan Lutonský, David Pašek, Jan Sýkora, Šimon Šumbera, Pavel Zavadil.

ÚTOČNÍCI: Tomáš Brigant, Miroslav Markovič, Pavel Mezlík, Fabián Slančík, Stanislav Vávra.

Zbrojovka sehraje v Rakousku tři přípravné zápasy V sobotu 12. 7. hrajeme v Bischoshofenu od 17 hodin s reprezentací Singapuru do 21 let. O den později, tedy v neděli 13. 7. v Unterdorfu s Eintrachtem Braunschweig v 18 hodin a konečně ve čtvrtek (původně byla v plánu středa) od 17.30 hodin v St. Ulrichu s Lokomotivem Taškent.

další články

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem

B r n o - Brněnský B tým se podruhé za sebou představí v domácím prostředí. V neděli 28. dubna...
PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...