Václav Kotal před posledním kolem: Základní cíl se podařil, ale chceme Jablonec přeskočit

Václav Kotal před posledním kolem: Základní cíl se podařil, ale chceme Jablonec přeskočit

B r n o - Dovolená už hráčům Zbrojovky klepe na dveře, čeká je ještě poslední ligový test. Zachráněný klub se rozloučí se svými fanoušky přímým soubojem o devátou příčku. V sobotu 31. května od 18 hodin změří síly s Jabloncem.

Právě v Jablonci přitom působil aktuální trenér Zbrojovky Václav Kotal. "Určitý náboj to samozřejmě má. Ale já to vnímám z toho pohledu, že jsme se na Jablonec bodově dotáhli a v případě úspěchu můžeme poskočit až na osmé místo. Když si promítnu poslední rok v lize, je to příjemné. Když jsme přišli, měla Zbrojovka čtyři body. Bylo by skvělé zakončit sezonu v první desítce, nebo dokonce horní polovině tabulky," naznačuje jasnou motivaci svých svěřenců.

Soupeř Zbrojovky neprožívá ideální období. Sezonu dojíždí tak trochu ze setrvačnosti, poslední dva zápasy prohrál. "Jestli to bude mít vliv? To podle toho, jak k tomu přistoupíme my. Vždycky hrají dvě mužstva. My se můžeme připravit na to, jak hrají a co od nich čekat. Mají dobré fotbalisty, nesmíme je podcenit. Ale v zásadě je to tak, že když budeme dobří, vyhrajeme. A když dobří nebudeme, neuspějeme. A my chceme být dobří. Loučíme se doma se sezonou, s diváky. Chceme je potěšit výsledkem a dobrým výkonem, tak jako proti Slavii," vysílá Kotal vzkaz i k tribunám.

Zbrojovka ale nepůjde do boje v plné síle. "Zranil se Roman Fischer, nejistý je start Pavla Zavadila. Hrát nejspíš nebudou ani hráči, kterým končí hostování. Šanci tak dostanou Milan Lutonský, Honza Malík a další hráči. Juniorka má za sebou pestrý program, takže herní zátěž mají, není to riziko. Je to cenné i pro budoucnost. Nechci veřejně hodnotit individuální výkony hráčů, ale v zásadě platí, že je hodnotím podle efektivity a v tom máme rezervy všichni," nepouštěl se trenér do konkrétního hodnocení hráčů širšího kádru po utkání v Plzni (1:1).

V sobotu večer pro Brno skončí letošní sezona. Co bude trenér dělat v době volna? "Nikam se tentokrát nechystám, budu doma, poměrně brzy už zase začínáme přípravu. Na jaře se základní cíl podařil, útočíme na horní polovinu tabulky, v což možná málokdo doufal. V letní přípravě nás ale čeká hodně práce," zakončil s výhledem do budoucna.

další články

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem

B r n o - Brněnský B tým se podruhé za sebou představí v domácím prostředí. V neděli 28. dubna...
PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...