Poslední letošní zápas na Srbské -a rovnou proti mistrovské Plzni. Co víc si přát?

Poslední letošní zápas na Srbské -a rovnou proti mistrovské Plzni. Co víc si přát?

B r n o - Podzimní část sezóny se pomalu chýlí ke konci. K dispozici má Zbrojovka ještě dvě utkání a ráda by strávila Nový rok na co možná nejvyšším možném místě.

Bilance trenéra Kotala na domácím stadionu je vynikající. Všechny tři domácí duely pod jeho vedením Zbrojovka vyhrála. Brňané s Kotalem na lavičce postupně doma zdolali Znojmo (2:0), Teplice (3:2) a Jihlavu (1:0). Tentokrát se proti našemu mužstvu postaví jiný kalibr. Viktoria Plzeň, momentálně druhý tým tabulky. Jak si Východočeši povedou bez svého úspěšného lodivoda Pavla Vrby se tento pátek ukáže.

Náš soupeř

FC Viktoria Plzeň má za sebou dlouholetou historii. Tým, který je o dva roky starší než Zbrojovka, své nejslavnější období ale prožívá až v posledních sezónách. Plzeň se v posledních třech letech stala dvakrát mistrem a letos má stejný cíl. Zažila také památné zápasy Ligy Mistrů proti Barceloně, a také například remízu 2:2 s milánským AC či cestu Evropskou ligou.

Letos Viktoriáni také zažívají atmosféru prestižní milionářské soutěže. Doposud se jim ale nepodařil podobný senzační výsledek a zatím jsou ve skupině poslední. Nutné je říct, že hrát v současnosti proti Bayernu Mnichov a Manchesteru City je opravdu složité. V tomto týdnu navíc svět obletěla šokující zpráva. Trenér Pavel Vrba opouští Viktorii a vrhá se na post hlavního kouče reprezentace. V Plzni skončí po podzimní části.

Předsezonní cíle Plzně byly titul a třetí místo ve skupině. V současnosti však Plzeň ztrácí na Spartu pět bodů a ve skupině se, jak již bylo zmíněno, krčí na posledním místě. Je tedy jasné, že do Brna přijede Horváthova družina vyhrát a posílit tak sebevědomí před závěrem sezony.

Vzájemné zápasy

V loňské sezoně odehrála Zbrojovka proti Plzni dva solidní zápasy. V srpnu šokovala favorita výhrou na jeho hřišti 3:2, o branky se postarali Pernica, Mezlík a Halaška. V domácí odvetě zařídil Brnu vedení Glaser, pak ale Zbrojovka nevyužila další šance a soupeř otočil na konečných 3:1.

Brněnská marodka

Výčet zraněných se ve Zbrojovce nemění. Chybět budou dlouhodobí marodi Mezlík, Traoré, Schuster a Kaščák. Naopak dobrou zprávou je doléčení Pavla Košťála, který by měl být podle trenéra stoprocentně fit.

Zbrojovku nečeká vůbec nic jednoduchého, ale bez diváků to nepůjde. Přijďte podpořit naši Zbrojovku v posledním domácím utkání proti jednomu z nejlepších českých celků. Na utkání, jehož výkop je naplánován na tento pátek v 20:15, jste všichni srdečně zváni!

další články

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem

B r n o - Brněnský B tým se podruhé za sebou představí v domácím prostředí. V neděli 28. dubna...
PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...