Béčko porazilo Zlínsko a zůstává stoprocentní

Béčko porazilo Zlínsko a zůstává stoprocentní

B r n o - Brněnský B tým potvrdil dobrý vstup do sezóny i ve druhém utkání. Na domácím hřišti v Bystrci si Brňané vyšlápli na Zlínsko, druhý tým loňské tabulky porazili 4:0.

Do utkání nastoupilo duo Danielů Švancara - Polák. Talentovaní hráči si po včerejším úspěšném zápase "áčka" střihli i duel rezervy. A právě Daniel Švancara už v desáté minutě ukončil dohady o tom, jak se bude utkání proti silnému Zlínsku vyvíjet. Na hranici šestnáctky si navedl míč na střelu, do níž se vložil jeden z hostujících obránců a balon zapadl za záda bezmocného brankáře.

Po vstřelené brance byli domácí aktivnější. Šmidovu vynikající kolmici ale hostující obránci dokázali přečíst. Zajímavá příležitost se rodila v pětadvacáté minutě. Rychlý kontr tři na dva ale Zbrojovka nakonec ke střele nedotáhla. Na druhé straně zase do brejku postupovali hosté, naštěstí pro Brno křížná střela Rolince jen těsně minula zadní tyč. Stejný hráč o pár minut později donutil Hložánka k vynikajícímu zákroku. A brněnský gólman svůj tým podržel v závěru první půle. Po rozehrávce přímého kopu kroutil míč k tyči Galus, Hložánek svým zásahem udržel na stadionu u řeky Svratky těsné vedení.

Na začátku druhého poločasu hosté prostřídali a efekt byl okamžitě znát. Modrobílí si svižně vyměnili míč, Pernatskyiho střela šla těsně vedle. Z následné akce se nicméně znovu radovali domácí. Zlínští zcela propadli na polovině hřiště, toho využil Večeřa, který sebral balon a řítil se sám na brankáře. Místo zakončení ale na poslední chvíli balon posunul Danielu Švancarovi a ten pouze doklepával do prázdné branky – 2:0!

Třetí zásah v síti hostů byl skutečnou lahůdkou. Poláškův milimetrový lob si za obranou v běhu zpracoval Filip Večeřa. Napoprvé brankáře Andrese nepřekonal, z pohotové dorážky už se nemýlil. V 65. minutě to na stadionu jen zahučelo. Po rohu se k balonu ve vápně dostal nestárnoucí Peter Štepanovský, jeho nůžky těsně minuly bránu! Dvacet minut před koncem Kučera utekl Andriiakovi, ten ho zastavil nedovoleně a viděl červenou kartu. Další rána pro hosty, kteří to nicméně nezabalili a ještě několikrát zahrozili.

Osm minut před koncem byl opět v šanci Štepanovský. Jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ale skončila nad. Gólový účet uzavřela skvělá akce Kučery. Zkraje pronikl do šestnáctky a přízemním centrem našel Filipa Hübela, který napálil míč počtvrté do sítě. Zbrojováci v roli nováčka ve třetí lize zůstávají po dvou kolech stoprocentní, obrovská euforie byla znát i po zápase. Odpovídala tomu i závěrečná děkovačka s fanoušky, kteří neúnavně fandili celý zápas. Potvrdit skvělý vstup do sezóny pojede brněnský tým do Uničova. Výkop je na programu příští neděli v 10:15.

PREVIEW: Béčko vyzve tým Zlínska
B-tým
09.08.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko vyzve tým Zlínska

B r n o - Brněnský B tým má před sebou druhé utkání letošního ročníku MSFL. Poprvé se představí na...

Fotogalerie

Všechny fotografie