Zbrojovka doma nestačila na Prostějov

Zbrojovka doma nestačila na Prostějov

B R N O - Ani v dalším utkání se Zbrojovce nepodařilo přerušit sérii špatných výsledků. Ve 21. kole přijel do Brna Prostějov, který se v první půli ujal vedení. Střídající Alijagić sice srovnal, ale v samém závěru hosté z penalty rozhodli o výhře.

Do souboje s Prostějovem šla Zbrojovky oproti minulému utkání s béčkem Sparty se čtyřmi změnami. V brance se poprvé na jaře objevil Martin Berkovec, v základu nastoupili Granečný, Texl a Řezníček. Kvůli karetním trestům chyběli Šural a Potočný, pro zranění pak Falette, Kronus a Hellebrand.

První náznak šance měli po čtyřech minutách hosté, když utekl mezi stopery Matoušek, ale Endl ho stihl doběhnout a čistě odzbrojit. Zbrojovka poprvé zahrozila v osmnácté minutě Jamborem, jeho rána levačkou kousek za vápnem zamířila těsně vedle pravé tyče.

Za tři minuty hrozil sám Bartolomeu, jehož pokus z levé strany řádně zaplaval, naštěstí pro domácí barvy kousek mimo zařízení. Další šance se urodily v závěrečné desetiminutovce první půle. Koželuh se probil k zakončení za vápnem, Mucha vyrazil v pádu pouze před sebe, jenže dorážející Fousek umístil svou hlavičku opět jen do rukavic gólmana Hanáků. Smejkal zase zpoza vápna pálil nad bránu.

Pět minut nato už změna skóre přišla a hosté šli do vedení. Malec v rychlé akci předal míč doleva Petru Jaroňovi, který využil clony obránce a technickým obstřelem se trefil přesně na zadní tyč – 0:1. V nastavení první půle pronikl do vápna Granečný a zleva servíroval míč pod sebe na Endla, jemuž se pod nohy vrhnul Bartolomeu a nepustil jej do zakončení. Situaci na hranici faulu nakonec sudí jako penaltovou nevyhodnotil, tudíž se šlo do kabin za stavu 0:1.

Do druhé půle přišlo ze strany domácích dvojité střídání, kdy Smejkala a Fouska nahradili Gyamfi s Alijagičem. Oba se následně výrazně zapsali do průběhu utkání. Zbrojovka začala opět aktivně a po sedmi minutách vybojovala penaltu, když Koželuha ve vápně podrazil Látal. Té se ujal spolehlivý exekutor Řezníček, jenže jeho přízemní ránu k levé tyči Mucha vystihl a ukryl míč v rukavicích.

Po zahození penalty však Zbrojovka nesložila zbraně a přeci jen se vyrovnání dočkala. Na rohový si naskočil Gyamfi a ve spolupráci střídajících hráčů našel na zadní tyči Denise Alijagiče, který míč hlavou zblízka umístil pod břevno – 1:1. Poté se ještě ve velké tutovce octl po centru Řezníčka znovu Alijagič, tentokrát ale v ideální pozici výrazně přestřelil.

Utkání směřovalo do finiše a velkou šanci měl čtvrthodinu před koncem střídající Slaměna, který se probojoval s míčem na osu hřiště do vápna, ale ránu k tyči Berkovec vynikajícím zákrokem zneškodnil. V 85. minutě se v šestnáctce dostal k míči Jambor, míč dokázal píchnout nad padajícím Muchou směr branka, ale na brankové čáře zachránil Prostějov vracející se Látal.

Utkání nakonec vygradovalo v první minutě nastavení, kdy po faulu na Šimka byla nařízena penalta. Po ošetření hostujícího borce se exekuce ujal Petr Jaroň a zakončil k levé tyči, zatímco Berkovce zvolil opačný kout branky – 1:2. V deváté minutě nastavení nakonec z poslední šance a prodloužení Brňané ještě jednou dostali míč do sítě, branka ale neplatila pro ofsajd a tak Zbrojovka vyšla bodově naprázdno.

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Prostějovem
A-tým
06.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Prostějovem

B r n o - Krize nekončí. Brňané ani na pátý pokus na jaře nezvítězili a podlehli doma Prostějovu...
VIDEO: Denis Alijagić po utkání s Prostějovem
A-tým
06.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Denis Alijagić po utkání s Prostějovem

B r n o – Denis Alijagić naskočil do utkání s Prostějovem jako střídající hráč ve druhé půli. Po...
PREVIEW: Dalším soupeřem je Prostějov
A-tým
04.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je Prostějov

B r n o - Zbrojovka má před sebou druhý domácí zápas v řadě, v sobotu 6. dubna hostí Prostějov....

Fotogalerie

Všechny fotografie