Béčko doma zdolalo Šternberk 4:2, Rogožan má další hattrick

Béčko doma zdolalo Šternberk 4:2, Rogožan má další hattrick

B r n o - Fotbalisté B týmu potvrdili, že jsou doma suverénní. Druhý Šternberk porazili 4:2, výrazně se o to přičinil autor hattricku Lukáš Rogožan. Další zásah přidal Adam Fousek, který na dvě další branky přihrál.

Šternberk vstupoval do utkání z pozice druhého týmu tabulky, který doposud neprohrál a inkasoval osm branek - nejméně v celé soutěži. Zbrojováci se mohli opřít o několik posil z kádru áčka - v brance nastoupil Šiman a v poli Nečas, Blecha, Fousek a Alli, doplnění o Rogožana s Pragrem.

Hosté přečkali několik šancí a po čtvrthodině udeřili. Po centru z pravé strany se do míče opřel Tögel a přesnou ranou prostřelil Šimana - 0:1. Odpověď nicméně byla rychlá a postaral se o ní nejlepší střelec Zbrojovky. Fouskův centr si ve vápně zpracoval Lukáš Rogožan, obtočil se kolem obránce a přidal svůj čtrnáctý letošní gól. Stav 1:1 vydržel po zbytek první půle.

Z druhého dějství bylo odehráno sedm minut, když se Zbrojovka ujala vedení. Na Blechův roh naskakovali Šmid s Lukášem Rogožanem a druhý jmenovaný míč usměrnil do sítě - 2:1.

V 70. minutě domácí zvýšili. Vše začalo u Alliho, který na půlce vybojoval míč. Jeden centr z levé strany ještě obrana odvrátila, ale jen k Blechovi. Po jeho pobídnutí už se nemýlil Adam Fousek.

Šternberk se vzápětí dostal na dostřel po zprvu nenápadné akci. Autor první branky Tögel vyslal na zteč Lošťáka a ten si proti přesile poradil ukázkově, Šimana prostřelil ranou na bližší tyč. Za dalších pár minut to nicméně bylo znovu o dvě branky. Fouskův přímý kop líznul hlavou Lukáš Rogožan a hattrick byl na světě.

Výsledek 4:2 se již nezměnil a Brňané potvrdili stoprocentní domácí bilanci, v tabulce se posunuli na čtvrtou pozici. Na podzim je čekají ještě dva duely - příští víkend ve Skašticích a 30. října doma se Šumperkem.