Béčko v prvním utkání přestřílelo Ždírec

Béčko v prvním utkání přestřílelo Ždírec

B r n o - Béčko Zbrojovky vstoupilo do nové sezóny úspěšně, v Bystrci porazilo Ždírec 3:2. Na branky Matuly a Rogožana soupeř nalezl odpověď, Ziklova trefa už ovšem byla rozdílová.

Premiérový duel sezóny začala rezerva Zbrojovky aktivně. Už ve druhé minutě mohl otevřít skóre zápasu Rogožan, ke kterému přilétl centr z levé strany, zblízka však hlavou mířil těsně vedle. V další šanci se záhy objevil nabíhající Sedlák, tomu se ale na poslední chvíli vrhl pod nohy brankář hostujícího Tatranu. Skóre duelu mohl otevřít také Martin Zikl, který dostal rychlý míč do běhu a odstavil si obránce, brankáře nicméně v tísni obhodit nedokázal.

Ze své aktivity Zbrojovka těžila i nadále a do vedení se přece jen dostala. Fabián Matula si po přihrávce od Vyletela v rychlosti odstavil obránce a z pravé strany prudkou ranou po zemi na zadní tyč mimo dosah brankáře rozvlnil síť - 1:0. Hosté mohli odpovědět za dvě minuty z přímého kopu na hranici vápna, Fikar poslal míč umně přes zeď, branku ale o chlup netrefil. Po půlhodině nebezpečně z okraje šestnáctky pálil Sedlák, jeho pokus o pár čísel mířil nad břevno.

Do druhé půle vstoupili fotbalisté Zbrojovky opět aktivně, jenže stačila jedna chyba a bylo srovnáno. Hosté vybojovali přímý kop na hranici vápna, ke kterému se postavil Pavel Pátek, našel mezeru ve zdi a míč poslal přesně k pravé tyči - 1:1. Vedení hostů ale trvalo jen pár minut, neboť po rychlé akci domácích dostal míč na vápně proti noze Lukáš Rogožan a za jeho utaženou ranou placírkou se brankář Javorski natahoval marně - 1:1. Ani tentokrát ale vedení Brna nevydrželo příliš dlouho.

Záhy přišel další centr do vápna domácích, závaru využil Najman a míč poslal proti noze Pavlu Pátkovi, který jej z první napálil k levé tyči a svým druhým gólem v zápase srovnal na 2:2. Poté byla Zbrojovka opět aktivnější a tlačila se vpřed, odměnou jí byla další branka. Po přihrávka z pravé strany Rogožan krásnou patičkou vysunul do úniku Martina Zikla a ten po zemi prostřelil hostujícího brankáře - 3:2. Uklidnění navíc mohl přinést centr Sedláka z rohového kopu, nikým nehlídaný stoper Peška ale hlavičkoval vedle branky.

V závěru Zbrojovka kontrolovala hru a soupeře nepouštěla do souvislejšího tlaku. Na úvod sezóny tak přehrála Ždírec nad Doubravou 3:2.

Fotogalerie

Všechny fotografie