Premiérový gól Blechy a čisté konto Berkovce. Zbrojovka veze z Jihlavy výhru

Premiérový gól Blechy a čisté konto Berkovce. Zbrojovka veze z Jihlavy výhru

J i h l a v a - Po domácí výhře nad Prostějovem zvládli fotbalisté Zbrojovky také nadcházející duel v Jihlavě, a to navíc opět tříbrankovým rozdílem. Už v první půli otevřel skóre premiérovou "brněnskou" trefou Filip Blecha, ve druhém poločase pomohla Zbrojovce vlastní branka Jihlavy a vítězství zpečetil z penalty Jakub Řezníček.

Trenér Richard Dostálek učinil oproti úvodnímu jarnímu duelu jednu změnu v sestavě, ve stoperské dvojici se vedle Štěrby objevil Lukáš Endl. Úvodní minuty odpoledního souboje na hřišti Jihlavy nepřinesly příliš mnoho fotbalové krásy. Vůbec první střelecký pokus přišel až ve 24. minutě, ránu Michala Ševčíka ale domácí gólman Vejmola kryl. Následně musel kouč Dostálek sáhnout k nucenému střídání, zraněného Adama Fouska nahradil Jan Hladík.

Po půlhodině hry se osmělili také domácí a Selnar s Vedralem předvedli dvě zajímavé akce v krátkém sledu, ani jedna z nich ale ohrožení branky neznamenala. A ve 34. minutě přišel vedoucí gól Zbrojovky jako blesk z čistého nebe. Filip Blecha ustál souboj se dvěma soupeři a následně napřáhl zpoza vápna, Vejmola se za jeho přesnou ranou směřující křížem k levé tyči pouze ohlédl – 0:1.

Brněnský záložník se dočkal prvního soutěžního gólu za Zbrojovku, celkově to byla jeho devátá letošní trefa. Ve zbytku půle mělo Brno herně navrch a drželo těsný náskok. V závěru půle pak v několika nebezpečných soubojích musel sudí tasit hned třikrát v krátkém sledu ze své kapsičky žlutou kartu.

Úvod druhé půle byl opět vyrovnaný bez větších šancí, až v 56. minutě mohlo přijít jako blesk z čistého nebe vyrovnání domácích. Selnar ve vápně uvolnil Rittera, ten se rychle otočil kolem beka, ale jeho ránu dokázal pozorný Berkovec vyrazit. Tři minuty nato zahrozili také hosté, rána Hrabiny skončila těsně nad brankou.

Po více než hodině hry zabojoval na útočné polovině Řezníček, který obral soupeře a kolmicí nastartoval vpřed Přichystala. Ten šel sám na branku a ještě chtěl akci vyšperkovat přihrávkou před prázdnou branku na Blechu, jeho pas si však do vlastní sítě srazil vracející se Matúš Lacko – 0:2. Zbrojovka tak zdvojnásobila své vedení a získala na kopačky opět větší klid.

Domácí přesto nesložili zbraně a snažili se s výsledkem ještě něco udělat, necelých dvacet minut před koncem předvedl zajímavý průnik Svoboda, ale jeho nebezpečná přihrávka byla zablokována. Definitivní rozhodnutí přišlo čtvrthodinu před koncem. Po dobré práci Endla a faulovaného Hrabiny byla nařízena penalta pro Zbrojovku, které se ujal Jakub Řezníček a ranou mimo dosah Vejmoly pečetil výhru 3:0. Dvanáctý gól pro kapitána!

Závěr už si Brňané v klidu pohlídali, po výhře 3:0 tak pokračují na jaře bez ztráty kytičky a opět navýšili náskok na druhou Líšeň na dvanáct bodů. Právě městský rival bude příštím soupeřem Zbrojovky, a to v pátek 18.3. od 17:00 před kamerami ČT Sport.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Jihlavě
A-tým
11.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Jihlavě

J i h l a v a - Zatímco dříve byl jihlavský stadion pro Zbrojováky nedobytný, v posledních čtyřech...
VIDEO: Šouravka, ale skončila v bráně, usmívá se střelec Blecha
A-tým
11.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Šouravka, ale skončila v bráně, usmívá se...

J i h l a v a – Jednou z ústředních postav dnešního utkání v Jihlavě byl i Filip Blecha. Ten...
Štěrba: Takový vstup do jara jsme si vysnili, ale nezveličujeme to
A-tým
11.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Štěrba: Takový vstup do jara jsme si vysnili, ale...

J i h l a v a – V souboji dvou aktuálně nejlepších obran soutěže v pátek nakonec vládla ta...

Fotogalerie

Všechny fotografie