Vítězný vstup do jara! Výhru nad Prostějovem režíroval dvougólový Přichystal

Vítězný vstup do jara! Výhru nad Prostějovem režíroval dvougólový Přichystal

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky mají za sebou úspěšný vstup do jarní části F:NL. Proti Prostějovu je už v první půli nasměrovali k výhře svými góly Ševčík s Přichystalem. Zkraje druhého poločasu sice Prostějov snížil, ale už za minutu opět úřadoval Jakub Přichystal. Zbrojovka si od té doby vedení hlídala a v závěru nakonec přidal gól na 4:1 krásnými nůžkami také Jakub Řezníček.

Oba soupeři ještě před utkáním vzdali hold obráncům Ukrajiny.

V základní sestavě Zbrojovky se objevil i Filip Blecha, jeden ze zimních nováčků. Se svými spoluhráči nejprve poděkoval Berkovcovi za jeden pohotový zákrok a následně se mohl po půlhodině hry radovat. Přichystal sebral míč ve středu hřiště a skvělou kolmicí poslal za obranu Michala Ševčíka, který si počínal zkušeně a střelou po zemi zakončil mezi nohy Nemravy – 1:0. Hosté prakticky vzápětí mohli srovnat, Bartolomeu byl úplně sám před Berkovcem, mířil prudkou ranou pod břevno, domácí brankář však dalším skvělým zákrokem udržel čistý štít.

V dalších minutách se o slovo přihlásili opět domácí. Nejprve Ševčíkův centr nedokázal Řezníček ve skluzu nasměrovat mimo dosah Nemravy, ve 37. minutě už se ale domácí podruhé skutečně radovali. Hrabina vybojoval míč na Jiráčkovi a přetaženým centrem našel Jakuba Přichystala, ten zpracoval na prsa a zakončil z voleje pohotově na přední tyč – 2:0. V samém závěru půle mohl skórovat ještě Ševčík, z hranice vápna pálil těsně nad.

Prostějov chtěl ve druhé půli co nejrychleji snížit, což se také povedlo. Jan Koudelka si navedl po rohovém kopu rozehraném nakrátko míč několika kroky blíže ose hřiště a zakroutil míč do protější šibenice – 2:1. Hosté se však ze snížení radovali jen minutu. Zbrojovka po rozehrávce vyrukovala vpřed, Ševčíkův centr z pravé strany propadl přes Blechu na volného Jakuba Přichystala a ten opět tvrdou ranou z voleje zakončil přesně – 3:1.

Domácí od té chvíle svůj náskok kontrolovali. Po hodině hry Ševčík s Řezníčkem po nádherné kombinaci uvolnili do velké šance střídajícího Hladíka, ten levačkou ale nepropálil Nemravu mez nohy. S postupem času chtěli hosté vrhnout zbytky sil do útoku, domácí obrana ale působila konsolidovaně a všechny náznaky šancí odrážela. V nastavení nakonec přišla ještě jeden pojistka domácí výhry. Po centru Moravce se Nemrava nedomluvil se spoluhráči v obraně a do odraženého míče se nůžkami opřel Jakub Řezníček, který zaznamenal nádherný gól – 4:1.

Forvard Zbrojovky si připsal jedenáctou branku v sezóně a Zbrojovka vstoupila do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přesvědčivou výhrou.

VIDEO: Sestřih utkání s Prostějovem (4:1)
A-tým
07.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Sestřih utkání s Prostějovem (4:1)

B r n o - Zbrojováci vstoupili do jara výhrou, Prostějov doma porazili 4:1. Dvakrát skóroval Kuba...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Prostějovem
A-tým
04.03.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Prostějovem

B r n o - Čtyři vstřelené góly a vítězný vstup do jara. To hlavní se dnes Zbrojovákům proti...
VIDEO: Nůžky? Prý trávníkáři musejí zavézt díru, smál se Řezníček
A-tým
04.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Nůžky? Prý trávníkáři musejí zavézt díru, smál...

B r n o – Útočník Jakub Řezníček potvrdil v závěru utkání s Prostějovem výhru svým jedenáctým...

Fotogalerie

Všechny fotografie