Houževnatý výkon na body nestačil, Zbrojovka jede z Plzně s prázdnou

Houževnatý výkon na body nestačil, Zbrojovka jede z Plzně s prázdnou

B R N O - Páté kolo FORTUNA:LIGY zavedlo Zbrojovku do Plzně. Posílené Brno nevstoupilo do zápasu ideálně a po dvou minutách prohrávalo. Nakonec Zbrojováci podlehli svému sokovi 1:4, o jediný zásah se postaral Hladík.

Zbrojovka do zápasu na půdě Plzně mohla počítat jak s dvojicí nováčků - Reiterem a Gajićem, ale také s minule potrestaným Štepanovským a uzdraveným Šuralem a Šustrem.

Domácí měli do zápasu start jako hrom. Už ve druhé minutě se dostal na levé straně k centru Pavel Bucha a přesným pasem našel ve vápně nehlídaného Aleše Čermáka, který se nemýlil a přesnou ranou k levé tyči překonal Šustra. Zbrojovka dělala domácím problémy zejména aktivním presinkem, který se však po čtvrt hodině hry mohl stát Brňanům osudným, po překonaní napadajících Zbrojováků se totiž Plzeň dostala do brejku, ale Beauguel po Kayambově centru hlavičkoval mimo.

Plzeň plnila roli favorita, ale Brno nebylo jednoduchým soustem. Poměrně pevná obrana Zbrojovky nutila domácí k pokusům z dálky a po jednom z nich vyrazil Šustr míč jen k dorážejícímu Kopicovi, jenž přestřelil branku. O svých útočných aktivitách dala Zbrojovka vědět v 31. minutě, kdy se předvedla nová akvizice v dresu Brna, Rudolf Reiter, jenž se proháčkoval pokutovým územím, předložil míč Štepanovskému, ale cílovou stanicí střely slovenského legionáře byly rukavice Aleše Hrušky.

Utkání se v ponuré atmosféře, kterou zapřičinilo přísné nařízení LFA, chýlilo ke konci první půle, ale tři minuty před vypršením řádné hrací doby přišel sporný okamžik, když si při odkopu nastřelil ruku Antonín Růsek. Znalci pravidel vědí, že na tuto situaci pravidla pamatují a taková ruka se nepíská, domácí fanoušci však situaci viděli jinak. Už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:0, ale to by minutu před koncem nesměl Bucha vysunuout Jana Kopice, který se nemýlil a obstřelil vyběhnutého Šustra. V závěru poločasu se málem dočkala i Zbrojovka. Vańkův centr do vápna usměrnil směrem k bráně Šural a následně se herní předmět různě poodrážel a z brankové čáry jej musel vykopnout jeden z domácích. Poločas tak ovládla Plzeň 2:0.

Hned z kraje druhé půle nahradil Šurala Černín a ten mohl sledovat, jak ve 49. minutě pálí Čermák a Martin Šustr předvádí parádní zákrok, kterým vyráží míč do bezpečí. Z následného rohu mohl navýšit vedení Beauguel, ale v zakončení selhal a poslal míč mimo prostor brány. Komplikace pro Zbrojovku přišla po deseti minutách hry. Zákrok Zorana Gajiće se nezdál sudímu Ginzelovi jako čistý a prověřil situaci na videu. Videorozhodčí dal hlavnímu arbitru utkání jasnou odpověď a Plzeň kopala penaltu. K ní se postavil Jean-David Beaugel a jeho střelu k pravé tyči málem brankář Šustr zastavil, ale i tak mu míč proklouzl za záda a domácí vedli 3:0.

Navýšit vedení domácích mohl o chvíli později Bucha, ale jeho střela země - vzduch nepřekvapil Šustra a gólman Zbrojovky míč vyrazil. Snížení "Flinty" přišlo v 68. minutě. Trochu krkolomně se před Hrušku dostal Jan Hladík a ještě krkolomněji nasadil gólmanovi domácích kličku a následně přesnou ranou rozvlnil síť - 3:1. Bohužel pro Brno vydrželo snížení jen tři minuty, protože v 71. minutě stál tam, kde měl Tomáš Hořava a po přesném centru poslal z voleje míč za záda Šustra.

Navýšení na vyšší brankový rozdíl měl v moci Ba Loua, ale jeho střela z dálky těsně minula branku Šustra. Málem to domácí mrzelo, protože Vaňkův centr z rohu našel hlavu Jakuba Přichystala, ale ten těsně branku Plzně minul. Zbrojovka tak po prohře 1:4 míří do Brna bez bodu.

Trenér Machálek po utkání v Plzni
A-tým
27.09.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání v Plzni

P l z e ň - Taktické plány brněnské lavičky pro utkání v Plzni dostaly vážnou trhlinu už ve druhé...
K dalšímu utkání míří Zbrojováci do Plzně
A-tým
25.09.2020 | Martin Lísal

K dalšímu utkání míří Zbrojováci do Plzně

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se v neděli vydají sehrát druhý venkovní duel v sezóně. A čeká je...

Fotogalerie

Všechny fotografie