Zbrojovka v závěru otočila duel v Jihlavě

Zbrojovka v závěru otočila duel v Jihlavě

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky mají za sebou třetí přípravný duel na novou sezónu a v Jihlavě se jim nakonec povedlo navázat na vítězstí z Olomouce. Na Vysočině se zajímavé věci děly až ve druhé půli, kdy si oba celky vytvořily množství šancí. Jako první se čtvrthodinu před koncem dostali do vedení domácí fotbalisté, nicméně Brňané dokázali v závěrečné desetiminutovce otočit skóre.

Do třetího přípravného duelu naskočil od úvodních minut v záloze Michal Ševčík, na kraji obrany dostala prostor opět nová akvizice Jan Moravec. Na poslední chvíli vypadl ze sestavy pro nemoc Lukáš Endl.

Zpočátku se na jihlavském stadionu hrál vyrovnaný fotbal bez šancí. Zajímavý pokus z dálky vyslal Vaněk, ovšem branku netrefil, a ani Floder nemusel řešit vážnější situaci Vysočiny. Až ve dvacáté minutě se Zbrojovka propracovala do první větší šance, kdy míč do pravé části šestnáctky dostal Koudelka, jeho pokus směřující na zadní tyč však Číž pohotově vykopl nohou a zastavil jasný gól.

Tempo hry rostlo a oba celky se stále více tlačily dopředu. Deset minut před koncem poločasu měli první loženku také domácí, kdy se zleva řítil sám na Flodera Smejkal, ten však místo obstřelu na zadní tyč zkoušel ještě přihrávat a strážce hostující svatyně zvládl míč nohou zpomalit a obránce jej kousek před čarou odkopl na rohový kop. Další šance první půle nepřinesla, a tak oba celky odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle, do níž nastoupila kompletně nová záloha s útokem, začala zostra. Po třech minutách hry se vpřed vydali Přichystal s Hladíkem, přičemž první jmenovaný tváří v tvář brankáři Lancmanovi neuspěl a dorážka Hladíka směřovala nad branku. V permanenci musel být následně i Šustr, kterého oběhl s míčem Arroyo, z těžkého úhlu ale naštěstí pro hosty poslal svoji ránu pouze rovnoběžně s brankovou čarou vedle svatyně Zbrojovky.

Za dvě minuty nebyl daleko od prvního zásahu za Brno Moravec, jenže jeho rána proskákala kousek vedle tyče. Hned z protiakce se na Šustra řítil sám opět Arroyo, nicméně gólman Zbrojovky skvěle zasáhl a poradil si i s následnou ranou Mikuše. Šancí v úmorném vedru přibývalo. Domácí Červ po rohu hlavičkoval kousek vedle, na opačné straně v tutovce neuspěl zblízka Vintr a při dorážce nepochodil před úplně prázdnou brankou ani Šumbera, protože trefil hlavu obránce na čáře.

Čtvrthodinu před koncem se domácí ujali vedení. Rajmond Mikuš si navedl míč z pravé strany a po rychlé kličce na střed zakončil pohotově přízemní ranou na bližší tyč – 1:0. Zbrojovka však nic nezabalila a připravila si skvělý závěrečný obrat, který načalŠimon Šumbera. Ten nejprve v 83. minutě skvěle naběhl na centr z pravé strany a prudkou ranou pod břevno zblízka vyrovnal na 1:1. Za tři minuty pak rozhodující akci zápasu rozjel po levé straně Vintr a v pravou chvíli načasoval parádní pas šajtlí napříč malým vápnem na Jakuba Přichystala, který zblízka nemohl minout – 1:2.

V závěru už se Jihlava na nic nezmohla, a tak Zbrojovka zapsala v přípravě druhou výhru v řadě. Další utkání je na programu ve středu v Zastávce u Brna, bitvu s Líšní můžete sledovat od 17:30 na Zbrojovka TV.

Trenér Machálek po utkání v Jihlavě
08.08.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání v Jihlavě

J i h l a v a - Fotbalisté Zbrojovky dokázali otočit průběh utkání v Jihlavě a připsali si nakonec...
V sobotu se představíme v Jihlavě
A-tým
07.08.2020 | Martin Lísal

V sobotu se představíme v Jihlavě

B r n o - Náročný týden plný dřiny zakončí Brňané třetím přípravným utkáním, v sobotu od 11 hodin...