Zbrojovka porazila Sigmu, lužáneckou výhru zařídil Přichystal

Zbrojovka porazila Sigmu, lužáneckou výhru zařídil Přichystal

B r n o - Závěrečný bod programu Bitvy na Moravském poli proti sobě svedl mužstvo Zbrojovky a olomouckou Sigmu. Natěšení domácí si návrat na slavný stadion užili dosyta, cennou výhru zařídil dvěma góly Jakub Přichystal. Premiéra kouče Machálka tak dopadla vítězně.

Utkání se po dohodě klubů nakonec hrálo na dva půlhodinové poločasy. Zbrojovka nasadila do každého z nich odlišnou jedenáctku, jen Štepanovský se Šumberou hráli celý zápas. V sestavě se objevil i nejlepší střelec B týmu Martin Sedlák, chyběl naopak Vaněk (lehčí svalový problém) a Fousek (nemoc), dres reprezentace do 21 let pak ve stejný den oblékl Tonda Růsek.

Slavnostní výkop obstaral ve spolupráci s Ondrou Vaňkem dlouholetý a věrný fanoušek Zbrojovky Tomáš Pětník, který tak jako první rozbouřil tribuny. Této role se pak od prvních minut ujali také Zbrojováci. Do prvoligového soupeře se s chutí zakousli a publikum několikrát roztleskali. Akce Brna táhl po pravé straně Štepanovský. Dvakrát se dostal k nebezpečnému zakončení a v obou případech chyběl jeho střelam kousek.

Euforie propukla naplno po necelé čtvrthodině hry. Brněnští postupovali ve dvou na gólmana, Pázler přihrál míč Přichystalovi a ten s trochou štěstí dopravil míč do sítě.

O deset minut později bouřily Lužánky znovu. Kuba Přichystal tentokrát obral gólmana o míč při rozehrávce a ač faulován, rozvlnil s přehledem síť podruhé. 2:0!

Korigovat skóre mohl na druhé straně Houska, bránu ovšem minul. Krátkou přestávku okořenilo fantastické choreo fanoušků, oslavující kouzlo Lužánek a sepětí stadionu se Zbrojovkou.

Ve druhém dějství už branka nepadla, byť oba týmy šance měly. Zejména závar Zbrojovky ve 45. minutě po gólu volal, obrana Sigmy ale odolala a duel tak dospěl k výhře Zbrojovky 2:0.

Jakub Přichystal o Lužánkách: Zahrát si na tomhle stadionu? Parádní pocit
16.10.2019 | Martin Lísal

Jakub Přichystal o Lužánkách: Zahrát si na tomhle...

B r n o - Dát gól na lužáneckém stadionu? Pro hráče ročníku 1995 je to bohužel nedosažitelná meta -...