Zbrojovka v poháru končí. Jablonec o svém postupu rozhodl tři minuty před koncem

Zbrojovka v poháru končí. Jablonec o svém postupu rozhodl tři minuty před koncem

J A B L O N E C - Fotbalisté Zbrojovky předvedli v pohárovém utkání v Jablonci srdnatý výkon, vedli a dokázali následně vyrovnat na 2:2. Tři minuty před koncem ale rozhodl o svém postupu třetí tým prvoligové tabulky a pro Brno tak cesta pohárem skončila.

Do pohárového duelu proti prvoligovému soupeři vstoupila Zbrojovka s několika změnami. V základní sestavě se objevili Halouska, Kryštůfek, Fousek, Pachlopník či Pázler, naopak Vaněk s Krškou a nemocným Sedlákem zůstali v Brně.

Duel načali aktivněji hosté z Brna - Růsek vyzrál na Břečku a byl to Štepanovský, kdo byl po jeho průniku a centru v první šanci, ale tu brankář domácích Hanuš zneškodnil. Akce pokračovala a k parádní ráně se dostal Bariš, míč se však od břevna odrazil na čáru a ven z branky. Hostující hráči už zvedali ruce, leč marně. Bariš posléze neuspěl ani další dalekonosnou ranou, ale poté už se Brněnští dočkali. Antonín Růsek po Eismannově autovém vhazování obelstil takřka identicky domácího Břečku, utekl obraně Severočechů po levé straně a akci zakončil povedeným obstřelem – 0:1.

Domácí kontrovali za čtyři minuty Matouškem ve své vůbec první velké šanci, jenže po parádní technické ráně se zaskvěl brankář Halouska, který míč vyškrábl. Po půlhodině hry už se Jablonečtí vyrovnání dočkali, když Doležal využil nedohody Pavlíka s Halouskou, sebral míč a naservíroval jej do volného prostoru Miloši Kratochvílovi, jenž zakončil na 1:1. V poslední šanci první půle byl po narážečce s Považancem opět Kratochvíl, ale ránu z úhlu Halouska vykryl a Holík nedosáhl na dorážku.

Druhá půle přinášela zprvu opatrnou hru, první šance se diváci dočkali až po hodině hry. Přímý kop domácích si vzal na starosti Krob, míč poslal přes zeď, ale Halouska se opět zaskvěl. Za deset minut už si ale Severočeši obrat přichystali. Chramosta dostal kolmici mezi beky, ale střílel jen do tyče. Ke smůle hostů se míč odrazil přímo před Vladimira Jovoviče, který se trefil do odkryté části branky – 2:1.

Hosté nic nezabalili a brzy bylo vyrovnáno. Damián Bariš se přes velké šance a skvělý výkon konečně dočkal branky, a to když využil nedůrazné malé domů, obhodil si Hanuše a posléze zakončil do prázdné svatyně Radovy družiny – 2:2. V závěru se hrálo opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Ta přesto přišla a domácí se dočkali vítězné branky. Tři minuty před koncem našel Jovovičův centr po smolném odrazu na penaltě osamoceného Martina Doležala, který rozhodl o postupu domácích do dalšího kola.

Pro Zbrojovku i přes solidní výkon končí cesta letošním MOL Cupem v osmifinále.

Bariš po poháru: Prohráli jsme, takže mě gól moc netěší
02.10.2019 | Martin Lísal. FOTO: fkjablonec.cz

Bariš po poháru: Prohráli jsme, takže mě gól moc...

J a b l o n e c - Slovenský záložník Damián Bariš byl ve včerejším pohárovém utkání na hřišti...
Trenér Šustr po pohárovém utkání v Jablonci
01.10.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po pohárovém utkání v Jablonci

J a b l o n e c - Zbrojováci svou kůži neprodali lacino a v pohárové bitvě v Jablonci bojovali do...
PREVIEW: Zbrojovku čeká pohárové utkání v Jablonci!
30.09.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovku čeká pohárové utkání v Jablonci!

B r n o - Říjnová reprezentační přestávka už pozvolna klepe na dveře, Zbrojováci mají před sebou...