Zbrojovka zvládla vstup do MOL Cupu a přehrála HFK Olomouc

Zbrojovka zvládla vstup do MOL Cupu a přehrála HFK Olomouc

O L O M O U C - První zápas v letošním MOL Cupu přivedl Zbrojovku na hřiště 1. HFK Olomouc. Brňané neponechali nic náhodě a do vedení šli hned ve 3. minutě, divizního soupeře nakonec zdolali poměrem 3:0.

Zbrojovka měla raketový vstup do utkání - krátce po sobě zahrávala tři rohové kopy a dlouhé obléhání zakončil Pavel Eismann, jenž potvrdil svou střeleckou formu a krásnou střelou poslal míč ke vzdálenější tyči - 0:1. Flinta i nadále pokračovala v aktivní hře a soupeře k ničemu nepouštěla. Navýšit skóre mohl Sedlák, ale jeho pokus z hranice šestnáctky neměl gólové parametry. Ve čtyřiadvacáté minutě měl druhý gól na hlavě Adam Fousek, Eismannův centr nezvládl usměrnit do branky.

O osm minut později si dva jmenovaní Zbrojováci svou spolupráci zopakovali. Eismann ve vápně našel Fouska, ale ten z levé strany rozvlnil jen boční síť domácí klece. Domácí mohli srovnat hned z první větší šance. Prodloužený centr padl na hranici malého vápna přímo na nohu domácího Vyskočila, který naštěstí pro Brno trefil jen břevno. Následnou dorážku poslal Rajnoha těsně mimo vzdálenější tyč. Jinak Halouska mnoho práce neměl a likvidoval jen jeden dlouhý centr z přímého kopu.

Tři minuty před koncem poločasu kopala Zbrojovka po faulu na Růska volný kop z velmi nebezpečné pozice. Jeho exekuci si vzal na starost Robert Bartolomeu a zvolil nejlepší možné řešení. Povedený pokus se otřel o bližší tyč a neomylně zapadl za záda domácího brankáře - 0:2.

Z kraje druhého poločasu dostala Zbrojovka k dispozici další nebezpečnou standardku. Tentokrát si její zahrání vzal na starost Adam Fousek. Letní akvizice Zbrojovky zakroutila míč k pravé straně brány, ale bohužel pro fanoušky z Brna trefila jen břevno. Příliš mrzet jej to však nemuselo. V sedmapadesáté minutě odcentroval z pravé strany střelec druhé branky Brna, Robet Bartolomeu, jeho centr neomylně našel hlavu právě Adama Fouska a ten poslal míč mimo dosah strážce domácí svatyně - 0:3.

Brňané pokračovali v aktivní hře. V průběhu poločasu se do zápasu dostali také dva hráči, kteří ještě nedávno laborovali na marodce. Nejprve se v osmašedesáté minutě podíval na hřiště Peter Štepanovský a o sedm minut později naskočil zpět do zápasového tempa Ondra Pachlopník. Velkou šanci v závěru zápasu spálil Adam Fousek, jenž mohl využít chytrého přepuštění Vintra, ale expardubický záložník netrefil olomouckou branku. Tři minuty před koncem zápasu se do šance dostal uzdravený Štepanovský, hlavičoval jen těsně vedle. V závěrečných vteřinách se do šance ještě dostal domácí Kotůlek, ale jeho prudký pokus vytáhl Halouska na roh a Zbrojovka tak postoupila do 2. kola poháru s čistým štítem.

Trenér Šustr po výhře s HFK Olomouc
14.08.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře s HFK Olomouc

O l o m o u c - Z bohatého srpnového programu si Zbrojováci odškrtli další položku. Duel prvního...
PREVIEW: Zbrojovku čeká pohárový zápas s HFK Olomouc
13.08.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovku čeká pohárový zápas s HFK Olomouc

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky vstoupí zítra do letošního ročníku MOL Cupu. V 1. kole je čeká duel...

Fotogalerie

Všechny fotografie