Vysoká výhra z domácího hřiště! Zbrojovka uštědřila Prostějovu debakl 5:0

Vysoká výhra z domácího hřiště! Zbrojovka uštědřila Prostějovu debakl 5:0

B r n o - Poslední domácí zápas podzimu dopadl nejlépe, jak mohl! Fotbalisté Zbrojovky porazili v patnáctém kole F:NL Prostějov jasně 5:0 a drží se těsně za nejlepšími třemi týmy soutěže. Rozhodující byl druhý poločas, kdy Brno dalo rovnou čtyři góly.

Kouč Machálek se rozhodl neučinit v sestavě žádnou změnu oproti vítěznému duelu s Vyšehradem, jen na lavičce se místo Kuby Černína objevil Ondra Pachlopník.

Začátek utkání nepřinesl žádné větší šance. Až v desáté minutě se objevil míč u Šimona Šumbery, který trefil tyč, ale konec akce zvládla lépe obrana hostů. I nadále znovu hrozili domácí fotbalisté. Nejdříve v devatenácté minutě hlavičkoval Antonín Růsek po centru Adama Fouska, zatímco o chvilku později si oba hráči role vyměnili, míč za brankovou čáru se snažil dotlačit i Šmíd.

Možné ohrožení branky zažehnala Zbrojovka po 25 minutách hry, kdy odvrátila šanci Prostějova na roh – a ten si také úspěšně pohlídala. Zato další rohový kop přinesl gól Zbrojovce. Ve 27. minutě spadl balon k Adamu Fouskovi, který se nemýlil a přesnou ranou otevřel skóre utkání. O chvíli později opět hrozil vepředu Růsek, proti němuž včas zasáhli prostějovští hráči.

V další části poločasu se už žádná vyložená šance nenaskytla ani jednomu týmu. Prostějov neproměnil ani standardní situaci v závěru nastavení a do šaten se odcházelo za stavu 1:0 pro Brno.

Zkraje druhé půle provedl trenér Miloslav Machálek hned dvě střídání. Za Šimona Šumberu přišel Jan Pázler a Adama Fouska nahradil David Krška. Chvilku po pauze přišel jeden z klíčových momentů - skvěle forčekující Přichystal byl zastaven Tomášem Janíčkem, který kvůli tomu viděl červenou kartu.

Početní převahu v 52. minutě brankově využil Michal Šmíd, když to vypadalo na famózní zákrok gólmana Brédy, nicméně střelec přece jen dotlačil míč za čáru. Slibný závar vytvořil také Růsek, proti kterému se dobře postavil prostějovský Marek Střeštík. Sérii brněnských možností ještě obohatil Pázler, jehož šanci vyrazil vyběhnutý brankář. Ten stejný hráč se pak kličkou zbavil soupeře a Bréda vytahoval další důležitý zásah.

Prostějovu to však nebylo nic platné, protože v 67. minutě si krásný přímý kop připravil Ondřej Vaněk a bezchybně zavěsil přes stínící zeď protihráčů. Dominanci Brňanů nepřerušil ani ojedinělý únik Prostějova o tři minuty později, kdy Zbrojovka odvrátila jeho pokus na roh.

Výbornou formu domácích fotbalistů potvrdily také další momenty. Nejprve Pázler našel skvělou kolmicí Ondru Pachlopníka, který z bezprostřední blízkosti zvýšil na 4:0. Vzápětí předvedla brněnská ofenziva dokonalou rozborku prostějovské obrany, na jejímž konci byl Jakub Přichystal. 5:0!

Brňané tak prodloužili sérii domácích výher na šest zápasů a udrželi tak kontakt s předními týmy tabulky.

VIDEO: Sestřih utkání s Prostějovem (5:0)
11.11.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Prostějovem (5:0)

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky porazili v posledním domácím utkání roku 2019 Prostějov 5:0. Pět...
VIDEO: Věřím, že se lidi dobře bavili, usmívá se Vaněk po utkání s Prostějovem
09.11.2019 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Věřím, že se lidi dobře bavili, usmívá se Vaněk...

B r n o - Naprostá dominance Zbrojovky, pět gólů v síti Brédy, červená karta a hromada zahozených...
Michal Šmíd: Červená karta zápas zlomila
09.11.2019 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Michal Šmíd: Červená karta zápas zlomila

B r n o - Po zápase s Prostějovem byl k mikrofonům přizván také obránce Michal Šmíd. Obrana pod...

Fotogalerie

Všechny fotografie