Zbrojovka doma přejela Vyšehrad, rozhodl skvělý nástup do utkání

Zbrojovka doma přejela Vyšehrad, rozhodl skvělý nástup do utkání

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky splnili proti Vyšehradu roli jasného favorita a soupeři nedali šanci už v úvodní čtvrthodině, kdy nasázeli tři branky. V útoku opět řádilo duo Růsek - Přichystal, které se postaralo o všechny úvodní trefy. Ve druhé půli se k nim přidal ještě Šumbera a po snížení soupeře se podruhé za sebou na Srbské zrodil výsledek 4:1.

Zbrojovka vstoupila do utkání s drobnými změnami, kdy se do sestavy vrátil stoper Michal Šmíd, v základu nastoupil Adam Fousek a Damián Bariš se posunul na kraj obrany.

Lepší start do utkání si Machálkovi svěřenci ani nemohli přát. Už na konci první minuty se za Přichystalovou kolmicí vydal Antonín Růsek a vyslal parádní obstřel, na nějž si sice Dočekal sáhl, ale v cestě míče do sítě nezabránil – 1:0. V páté minutě se pak sám před hostujícím gólmanem ocitl Přichystal, jenže brankář Vyšehradu rychle vyběhl a dobře zasáhl. O tři minuty později už ale na akci domácích nestačil, když právě Přichystal vysunul kolegu z útoku Antonína Růska a ten přesnou ranou přidal svůj druhý gól v zápase – 2:0.

Duo Přichystal – Růsek řádilo i nadále jako černá ruka. Neuběhla ani čtvrthodina, kdy se k míči dostal opět Růsek, tentokrát odcentroval na přední tyč a Jakub Přichystal míč dostal z jedničky za Dočekalova záda – 3:0. Ve 24. minutě byl pak sám Růsek blízko vstřelení hattricku, nicméně ve velké šanci mířil vedle levé tyče. Hosté se po půlhodině hry začali osmělovat, nicméně vážnější střeleckou možnost si nevypracovali.

Jak domácí skvěle vstoupili do půle první, tak zahájili i tu druhou. Tři minuty po začátku poločasu se po rychlé kombinaci dostal míč k Fouskovi, který jej ještě naservíroval před prázdnou svatyni Šimonu Šumberovi a ten v jasné tutovce snad ani nemohl minout – 4:0. Hosté se snížení dočkali z ojedinělé akce po hodině hry, branka Vyšehradu však nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Dvacet minut před koncem se předvedli opět domácí fotbalisté, kdy se do míče z voleje opřel Vaněk a Dočekal musel jeho ránu reflexivně vytáhnout nad břevno. Chvíli nato byl blízko druhému gólu v zápase Přichystal, jenže jeho ránu, která už překonala Dočekala, vykopli hosté z čáry. Čestné branky se Pražané dočkali v poslední minutě, kdy se zblízka hlavou prosadil Ondřej Švejdík, ale na tříbodové radosti domácích už to nic nezměnilo.

VIDEO: Sestřih utkání s Vyšehradem (4:1)
03.11.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Vyšehradem (4:1)

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zvítězili doma podruhé za sebou výsledkem 4:1 - tentokrát porazili...
VIDEO: Takový úvod jsem nečekal, cenil si Růsek po výhře nad Vyšehradem
02.11.2019 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Takový úvod jsem nečekal, cenil si Růsek po...

B r n o - Proti Varnsdorfu vstřelil doma gól, s pražským Vyšehradem se trefil hned dvakrát. Antonín...
VIDEO: Trenér Machálek po výhře s Vyšehradem
01.11.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč.

VIDEO: Trenér Machálek po výhře s Vyšehradem

B r n o - A znovu 4:1. Výsledek z minulého domácího utkání proti Varnsdorfu si Zbrojováci...

Fotogalerie

Všechny fotografie