Šmíd hrdinou! Brněnský obránce trefil v závěru proti Hradci tři body

Šmíd hrdinou! Brněnský obránce trefil v závěru proti Hradci tři body

B R N O - Další infarktový duel, ale s vítězným koncem! Zbrojovka měla v utkání s Hradcem navrch a od konce první půle vedla díky brance Ondřeje Vaňka. Hosté v závěru srovnali z penalty, ale domácí odmítli další remízu v letošní sezóně. Do osudu duelu se v závěru vložil obránce Michal Šmíd a tři minuty před koncem zaznamenal vítězný zásah!

Zbrojovka vstoupila do domácího utkání s Hradcem s několika změnami oproti minulému duelu s Jihlavou. V základní sestavě začali Petr Pavlík, Jan Sedlák, David Krška, Antonín Růsek a Lukáš Magera.

Úvodní minuty byly oboustranně hodně opatrné, ale první šanci měli po čtvrthodině hosté, když si centr našel ve vápně Jakub Šípek a jen těsně minul branku. V řadách domácích se prudkou, leč nepřesnou ranou prezentoval Krška. Ve 35. minutě se už Zbrojováci radovali - Ondřej Vaněk převzal výbornou přihrávku Lukáše Magery, dostal se do úniku a svou akci zakončil přesnou střelou – 1:0.

Už za čtyři minuty slavila Srbská znovu, leč předčasně. Šumbera se opřel hlavou do krásného centru, ale trefil jen břevno a gólová dorážka Ondřeje Vaňka přišla dle verdiktu sudích z ofsajdu. Domácí družina si tak odnášela do kabin jednogólový náskok.

Také druhá půle ve svém úvodu nabízela opatrnou hru, první šance přišla až po hodině hry. Opět to byl aktivní Vaněk, který střílel z úhlu na přední tyč, ale Ottmar skvěle zasáhl. Výraznější vzrušení a celá zápletka zápasu přišly až v poslední patnáctiminutovce. Flodera zachránilo břevno, na druhé straně Hradec několikrát podržel Ottmar.

V šanci byl například Magera, který mohl rozhodnout, jenže při dorážce minul branku. A mohlo jej to mrzet o to víc, že osm minut před koncem udělali domácí faul ve vápně a hosté dostali k dispozici penaltu. K té se postavil Kristian Zbrožek a míč poslal mimo dosah Flodera – 1:1, Zbrojovka na Srbské inkasovala po 265 minutách. Závěr ale teprve vrcholil. Domácí měli opět tlak, Růsek trefil tyč a za dvě minuty přišlo rozhodnutí. Na Vaňkův rohový kop si naběhl Michal Šmíd a míč poslal do sítě, čímž odšpuntovla gejzír nadšení. 2:1!

V závěru mohli rozhodnout nejprve Fousek, který těsně minul tyč, a v nastavení také Štepanovský. Mrzet to však ani jednoho nemuselo, Zbrojovka po strhujícím závěru bere ze šlágru kola tři body.

VIDEO: Sestřih utkání s Hradcem Králové (2:1)
01.10.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč.

VIDEO: Sestřih utkání s Hradcem Králové (2:1)

B r n o - Zbrojováci ve šlágru 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolali Hradec Králové 2:1. Na gól...
Obránce Pavlík: Férovost při zápase? Fotbal to člověku vždy vrací
30.09.2019 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

Obránce Pavlík: Férovost při zápase? Fotbal to člověku...

B r n o - Téměř po měsíci naskočil do utkání Zbrojovky v základní sestavě a jeho přítomnost byla...
VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání s Hradcem
28.09.2019 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání s Hradcem

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky mají za sebou další dramatickou bitvu, tentokrát se šťastným koncem....

Fotogalerie

Všechny fotografie