Oslabená Zbrojovka nedokázala udržet vedení a poprvé pod Šustrem nebodovala

Oslabená Zbrojovka nedokázala udržet vedení a poprvé pod Šustrem nebodovala

B R N O - V rámci 15. kola F:NL zajížděla Zbrojovka na hřiště Třince. Přes ránu v podobě Barišova vyloučení šli Brňané do vedení, soupeř ale dvěma góly duel otočil a nachystal tak trenéru Šustrovi jeho první porážku.

Zbrojovka nastoupila v Třinci do zápasu s jednou změnou v sestavě - na hrot se do základu vrátil Lukáš Magera. Hosté byli od úvodu aktivnější, v šesté minutě se tlačil dopředu Bartolomeu, ale zpětným pasem nenašel nikoho v dresu Brna. O dvě minuty později ostře vypáilil Štěpanovský, který trefil jen bránícího hráče domácích. Jinak se Zbrojovka přes třinecký val probíjela těžko a po půlhodině hry navíc přišla komplikace. Po dvou žlutých kartách opustil hřiště středopolař Bariš a Brno šlo do oslabení.

I v deseti byla Zbrojovka nebezpečnější. Branku Třince ohrožoval zejména agilní Bartolomeu, který se v devětatřicáté minutě tlačil do vápna, ale přišel o míč. V samém závěru se pak ocitl v největší šanci první půle, ale jeho ránu zastavilo břevno. Poločas tak branku nepřinesl.

Druhou půli mohl otevřít stylově brankou Růsek, nicméně jeho jeho střelu z hranice šestnáctky zastavil brankář Adamuška. První branky se tak fanoušci dočkali v 54. minutě. Eismannův dobrý centr z levé strany našel na hranici malého vápna Ondřeje Sukupa a ten přesnou hlavičkou poslal míč do sítě. Adamuška byl v tomto případě bez šance. Druhou branku mohl přidat o patnácti minutách hry druhé půle Magera, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti vytáhl perfektním zákrokem Adamuška.

V dalších šancích neuspěli Bartolomeu a Růsek, za což pčišel trest. Ve třiašedesáté minutě se Šimon Šumbera ocitl v dobré pozici před pokutovým územím a povedenou ranou poslal míč za Melichárka. Třináct minut před koncem to pak vypadalo se Zbrojovkou ještě hůř. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se Janoščin dostal k centru. Míč se dostal až k Renému Dedičovi, jehož schopnosti plně dostačovalya k poslání míče do sítě. V nastaveném čase se dostala Zbrojovka k tlaku ve vápně, v poslední šanci hlavičkoval gólman Melichárek, tři body ale zůstaly v Třinci. Pavel Šustr tak zažil první porážku na lavičce Zbrojovky.

Trenér Šustr po utkání v Třinci
10.11.2018 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání v Třinci

T ř i n e c - Nejprve rána v podobě vyloučení, pak pár minut euforie po vstřelené brance a nakonec...
První polovinu soutěže zakončí Zbrojovka na hřišti Třince
08.11.2018 | Martin Lísal

První polovinu soutěže zakončí Zbrojovka na hřišti...

B r n o - FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA se pozvolna láme do své druhé poloviny. Tu první zakončí Zbrojováci...