Venkovní výhra potvrzena! Brno zdolalo Vítkovice přesvědčivě 4:1

Venkovní výhra potvrzena! Brno zdolalo Vítkovice přesvědčivě 4:1

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky dokázali ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potvrdit body z Hradce a rozstříleli doma Vítkovice přesvědčivě 4:1. Hned dvakrát se trefil Peter Štepanovský, zbylé góly obstarali Ladislav Krejčí a uzdravený Lukáš Magera.

I bez zraněného Sedláka s Ashirem zahájilo Brno utkání aktivně a obranu Vítkovic zaměstnávala v první desetiminutovce nejčastěji dvojice Bartolomeu - Růsek. Po několika zblokovaných pokusech a rohových kopech byli domácí za svou snahu brzy odměněni. Právě na Bartolomeův roh si po čtvrthodině hry naběhl Ladislav KREJČÍ a hlavou uklidil míč do sítě.

Zbrojovka se po úvodní trefě nezatáha, ale naopak nadále kontrovala hru. Do vápna hostí létala z křídel řada centrů a po jednom z nich z kopačky Ondry Sukupa uplatnil důraz v zakončení i rychlou orientaci Peter ŠTĚPANOVSKÝ, který se tak dočkal premiérového zásahu ve zbrojováckém dresu.

Úvodní půlhodinu jako z říše snů pak zpečetili domácí třetí trefou. Peter ŠTĚPANOVSKÝ si ve skrumáži počínal opět nejpohotověji a tvrdou přízemní ranou upravil již na 3:0.

Povedeným pokusem o sobě dal vědět také Růsek a hostující gólman Šustr se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil na roh. Když pět minut před půlí v největší šanci Vítkovic minul bránu Mišinský, mohla Zbrojovka odcházet do kabin plně spokojená.

První nepříjemnost večera znamenalo až zranění Tondy Růska, místo kterého se krátce po přestávce dostal na hřiště Dominik Kříž. A právě on mohl navýšit gólový účet Zbrojovky v 59. minutě, kdy brankáře Šustra museli zastoupit bránící hráči až na brankové čáře. V další nadějné šanci neuspěl ani Zikl, s jehož dělovkou z úhlu si tentokrát Šustr poradil.

Na závěrečnou půlhodinu se na hřiště dostal i uzdravený Lukáš Magera a po jeho vybídnutí mohl čtvrtou branku přidat také aktivní Bartolomeu, nebýt dalšího úspěšného zásahu Šustra. V době, kdy si již na hřišti odbýval svůj první letošní start další navrátilec Michal Škoda, se hosté dočkali alespoň symbolického úspěchu. Domácí obrana v 86. minutě poprvé výrazněji propadla při bránění rohu a Václav CVERNA snížil na 3:1. Zbrojovka tak inkasovala gól po 530 minutách hry.

Poslední slovo ale chtělo mít znovu Brno a v posledních minutách měli čtvrtou branku na kopačce Bartolomeu i střídající Škoda. Když neuspěli, potvrdil Bartolomeu, že přesvědčivěji si vede v roli nahrávače, když jeho další přesný centr přetavil v závěrečnou branku Lukáš MAGERA a svým devátým gólem ve druhé minutě nastavení upravil konečný stav na 4:1 pro Zbrojovku!

Lukáš Magera ozdobil návrat gólem. Kluci hráli parádně, chválí
06.11.2018 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Lukáš Magera ozdobil návrat gólem. Kluci hráli...

B r n o - V Hradci Králové se kouč Šustr musel poprvé obejít bez služeb nejlepšího střelce týmu,...
Škoda po Vítkovicích: Jsem rád, že je to konečně za mnou
05.11.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Škoda po Vítkovicích: Jsem rád, že je to konečně za...

B r n o - Nedělní zápas s Vítkovicemi znamenal také jeden návrat. Kromě důležitého vítězství proti...
Trenér Šustr po utkání s Vítkovicemi
04.11.2018 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání s Vítkovicemi

B r n o - Střelecký půst na Srbské skončil ve velkém stylu, Brňané jej protrhli razantně čtyřmi...

Fotogalerie

Všechny fotografie