Zbrojovka nedokázala přetavit aktivitu v gól a se Sokolovem bere jen bod za remízu

Zbrojovka nedokázala přetavit aktivitu v gól a se Sokolovem bere jen bod za remízu

B R N O - 12. kolo FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY přivedlo na Srbskou Baník Sokolov. Zbrojovka si v duelu vytvořila řadu šancí, ale využít je nedokázala a se svým soupeřem si tak rozděluje po jednom bodu za remízu 0:0. Doma tak podruhé za sebou nebodovala naplno.

Zbrojovka nastoupila do utkání se Sokolovem s jednou změnou oproti poslednímu utkání v Znojmě. Distancovaného Vraštila nahradil na kraji obrany Jakub Šural. Na konci první desetiminutovky si Zbrojovka vypracovala řadu šancí, ale nikdo z hráčů v červeném nedopravil míč za záda Dvořáka. Dobrou příležitost vytvořil Bartolomeu pro Antonína Růska, ale jeho pokus z vrcholu vápna nenašel cestu mezi tři tyče. To nakonec Zbrojovku trápilo celý zápas.

Domácí pokračovali v aktivní hře a vytvářeli si šance. Do jedné z nich se po levém křídle hnal Štěpanovský, ale míč si poslal příliš daleko od nohy a byl odzbrojen. Změnu skóre mohla přinést standardka na vrcholu velkého vápna v šestadvacáté minutě. K exekuci volného kopu se postavil Robert Bartolomeu, ale jeho technický pokus skryl v rukavicích gólman Dvořák.

Po půlhodině hry přišla první šance hostí. Na Melichárka se hnal osamocený Glaser, ale stoper Pavlík se výborně vrátil a v kooperaci s Melichárkem eliminovali hostujícího kapitána včetně jeho šance. Zbrojovka mohla odpovědět pokusem Bartolomea, ale jeho krásný průnik podél velkého vápna postrádal o kousek přesnější zakončení. Podobně dopadl i Sedlák, jehož pokus z osy hřiště zamířil mimo. Závěr poločasu patřil domácím, kteří si vytvořili řadu šancí, ale míč za brankovou čáru dostat nedokázali.

Po několika vteřinách druhé půle mohl zahrozit Bartolomeu, ale po brejku na pravé straně prováhal okamžik pro střelu a trefil jen blokujícího beka. “Flinta” okupovala sokolovskou polovinu aktivně, ale nedařilo se jí najít prostor pro zakončení a skutečně stoprocentní šance nepřicházely. Tuto skutečnost mohl změnit střídající Ashiru, jenž se opřel do míče před pokutovým územím. Jeho pokus byl sražen k Lukáši Magerovi, jenž ve skluzu těsně minul branku Baníku.

Ojedinělou šanci hostí obstaral Stanislav Vávra, jenž dostal prostor na levé straně, ale jeho přízemní centr nenašel nikoho ve žluté kombinaci dresů. Brno tlačilo dál a mohlo otevřít skóre z volného kopu po faulu na Šurala. Eismannův centr se snesl do vápna, kde se odrazil k Růskovi, po jehož hlavičce se míč pohyboval v blízkosti brankové čáry, ale za ni se nedostal.

Brňané dostali o malý okamžik později k dispozici další volný kop z podobné pozice, ale výsledek byl stejný a obrana Baníku dostala míč do bezpečí. Velmi blízko gólu byl dvě minuty před koncem Růsek, ale jeho hlavičku fantasticky vytáhl brankář Dvořák na rohový kop. Závěrečné minuty už žádný zásadní moment nepřinesly a oba celky se tak rozcházejí smírně a bez branek. Poslední ranou pro Zbrojovku byla v nastavení žlutá karta pro Petra Pavlíka - bohužel již čtvrtá v sezóně.

VIDEO: Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Sedláka po další remíze
22.10.2018 | Michal Hladký. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Takové zápasy musíme zvládat, mrzelo Sedláka po...

B r n o - Plnou porci devadesáti minut odehrál v nedělním utkání proti Sokolovu záložník Jan...
VIDEO: Trenér Šustr po utkání se Sokolovem
21.10.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po utkání se Sokolovem

B r n o - A zase 0:0... Zbrojovka podruhé za sebou nedokázala doma překonat obranný val soupeře, po...
VIDEO: Obě hlavičky už jsem viděl v bráně, mrzelo Tondu Růska
21.10.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Obě hlavičky už jsem viděl v bráně, mrzelo...

B r n o - Zklamání. Tímto jediným slovem se daly popsat atmosféra a pocity, které zavládly po...

Fotogalerie

Všechny fotografie