Zbrojovka obrannou hráz Varnsdorfu nepokořila a bere bod za bezgólovou remízu

Zbrojovka obrannou hráz Varnsdorfu nepokořila a bere bod za bezgólovou remízu

B R N O - Prolomit nejlepší defenzívu v soutěži a navázat na sérii tří domácích výher - s těmito úkoly nastoupila Zbrojovka do zápasu proti Varnsdorfu i s uzdraveným Lukášem Magerou na hrotu. Splnit se je bohužel nepodařilo. I přes vyloučení Krejčího byli Brňané po celý zápas aktivnějším týmem, Varnsdorf ale posedmé z deseti zápasů udržel čisté konto a odváží si z Brna bod.

Zbrojovka do zápasu nastoupila i se zotaveným Lukášem Magerou, a tak se čekalo, jak se i s jeho pomocí vypořádá nejlepší ofenzíva ligy s nejlepší defenzívou.

Domácí se dle očekávání od úvodních minut chopili iniciativy a byl to právě Magera, kdo na Porcalovu bránu vyslal první pokus. Střela brněnského kanonýra ovšem mířila jen nad. Po čtvrthodině vymyslel Krejčí další zajímavou akci - kolmicí našel Mageru, ten předal balón Růskovi a jen pohotový zákrok Porcala zabránil změně skóre.

Zbrojovce se příliš nedařilo dostávat se do vyložených příležitostí kombinační hrou, a tak hlavní nebezpečí hrozilo v první půli především při kopech od rohového praporku. Po jednom z nich přišla takřka ideální střela Antonína Růska, ke smůle Brna však v tomto případě Porcala zachránilo břevno. Když šance nepřicházely, přineslo vzrušení až vyloučení Krejčího za druhý žlutý faul těsně před poločasovou přestávkou.

Ani tento moment toho na obrazu hry příliš nezměnil a za gólem šli nadále především domácí hráči. Varnsdorf se na útočnou polovinu vydával spíše sporadicky. Povedenou pumelicí se prezentoval střídající Štěpanovský, ale Porcal byl i na jeho pokus připraven. Sám si pak Porcal na problémy zadělal po jednom z řady centrů od Bartolomea, neposedný míč se mu ale nakonec podařilo včas zkrotit.

Největší šance zápasu přišla až v úplném závěru, přesněji ve druhé minutě nastavení. Po ose Magera - Jambor se míč dostal k Růskovi, který měl na noze tři body, ovšem jeho střela skončila jen těsně vedle tyče. V zápasu na šance spíš skromnějším si tak oba celky rozdělily po bodu za bezbrankovou remízu.

VIDEO: Sestřih utkání s Varnsdorfem
A-tým
03.10.2018 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Sestřih utkání s Varnsdorfem

B r n o - V utkání proti Varnsdorfu Zbrojovka několikrát sahala po gólu, nakonec ale hostující...
VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Varnsdorfem
30.09.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Varnsdorfem

B r n o - Karty byly před vzájemným utkáním rozdány jasně - zatímco Zbrojovka disponovala...
Růsek po Varnsdorfu: I po vyloučení jsme to měli zvládnout
30.09.2018 | Martin Lísal

Růsek po Varnsdorfu: I po vyloučení jsme to měli...

B r n o - Poslední akce zápasu. Míč do vápna, Magera sklepává, Růsek střílí... Ale míč skončil...