Přesilovka nevyužita, z Pardubic vezeme pouze bod

Přesilovka nevyužita, z Pardubic vezeme pouze bod

P A R D U B I C E - V rámci devátého kola hostily Pardubice Zbrojovku Brno. Brňané po první půli dokázali zlepšit svůj výkon a vypracovat si mnoho šanci. Bohužel pro Zbrojovku jen jedna skončila brankou. Z Pardubic tak Zbrojovka odváží bod za remízu 1:1.

Do utkání devátého kola FNL udělal trenér Šustr jednu změnu v sestavě oproti zápasu s Táborskem. Jakuba Šurala nahradil Gomes.

Do první šance utkání se dostal brněnský Sedlák, jenž se na hranici vápna zmocnil míče a střelou na vzdálenější tyč notně vystrašil domácí hráče. Bohužel pro Brno zamířil těsně vedle. V páté minutě utkání se poprvé měnilo skóre. Nedůrazná obrana Zbrojovky nechala na malém vápně hlavičkovat Daniela Kováře, který svým pokusem nedal Melichárkovi šanci zasáhnout - 1:0.

Brňané se snažili co nejrychleji reagovat a nebyli daleko od gólové odpovědi. Po centru z levé strany se k hlavičce dostal Magera, ale jeho pokus skryl brankář Letáček ve své náruči. Největší šanci na srovnání duelu si vytvořil Sedlák, kterému se podařilo překonat Letáčka, ale míč směřující za brankovou čáru vykopl vracející se Klíma. Těsně před hvizdem, jenž ukončil první část hry, se do šance hnala dvojice Lutonský - Bartolomeu a druhý jmenovaný z dobré pozice přestřelil Letáčkovu klec.

Z kraje druhé půle se děly věci. V šestačtyřicáté minutě nahradil Sedláka Kříž. Unikajícího Lutonského stáhl těsně před vápnem Jan Prosek a rozhodčí Hrubeš vytasil červenou kartu. K exekuci volného kopu se postavil Lukáš Magera, jehož pokus odrazila dobře postavená zeď pouze k Dominiku Křížovi jehož dělovka zaplula o pravou tyč za brankovou čáru - 1:1. Gól po třech minutách na hřišti stál opravdu za to.

Zbrojovka působila výrazně aktivněji než v první půli a zejména průniky po levé straně přinášely nebezpečné příležitosti u branky Letáčka. V osmašedesáté minutě mohla jít Zbrojovka do vedení. Křížovu střelu vyrazil Letáček jen před Růska, jehož dorážka skončila v síti. Bohužel pro Brno se tak stalo po faulu Růska a gól tak nebyl uznán. Na druhé straně nebezpečně posílal míč před branku Fousek, ale brněnská defenzíva dostala míč do bezpečí.

Vedení Brna měl na noze v sedmasedmdesáté minutě Jambor, k němuž se dostal centr Eismanna, ale z bezprostřední blízkosti minul branku Pardubic. Tři minuty před koncem mohli domácí jít do vedení. Volný kop se snesl na nohu Fouska a ten z dobré pozice přestřelil Melichárkovu klec. O chvíli později mohl Kříž přidat druhou branku v zápase, ale jeho lob z hranice vápna minul branku Letáčka. V závěru duelu si Zbrojovka dokázala vytvořit slušný tlak na branku Pardubic z čehož pramenila šance Růska, ale ani on nedokázal z pozice tváří v tvář Letáčkovi svou příležitost proměnit. V poslední minutě nastavení se po Magerově akci dostal ke střele Dominik Kříž, ale jeho dělovka orazítkovala jen a pouze břevno domácí svatyně. I přes rušný závěr zápasu se tak již skóre nezměnilo a oba týmy si rozdělují po bodu za remízu 1:1.

Trenér Šustr po utkání v Pardubicích
22.09.2018 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání v Pardubicích

B r n o - Také ve třetím utkání pod novým koučem Šustrem Zbrojovka neprohrála, v brněnském táboře...
Dal gól, pak málem druhý. Škoda, mohlo to tam padnout, litoval Dominik Kříž
22.09.2018 | Tadeáš Mima

Dal gól, pak málem druhý. Škoda, mohlo to tam padnout,...

P A R D U B I C E - Početní výhodu Zbrojovka nakonec nevyužila. V Pardubicích uhrála remízu 1:1,...
Do Pardubic! Zbrojovku čeká pátý letošní výjezd
20.09.2018 | Martin Lísal

Do Pardubic! Zbrojovku čeká pátý letošní výjezd

B r n o - Další program FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavede Zbrojovku tentokrát do Pardubic. Brňané touží...