Po reprepauze na jedničku, Zbrojovka nastřílela Táborsku čtyři góly

Po reprepauze na jedničku, Zbrojovka nastřílela Táborsku čtyři góly

B R N O - První zápas trenéra Šustra na domácí lavičce nemohl dopadnout lépe. Ačkoli Táborsko dokázalo na první branku Zbrojovky odpovědět srovnáním, tak se Flinta nevzdala. Do poločasu si dokázala vybojovat vedení 4:1, na kterém se přes řadu šancí již nic nezměnilo. Dvěma brankami se na výhře podílel Lukáš Magera.

První duel po reprezentační pauze byl zároveň prvním domácím duelem pro nového kouče A týmu, Pavla Šustra. Ten učinil oproti utkání v Ústí jedinou změnu - na levý kraj zálohy se postavil Milan Lutonský.

Domácí se od prvních minut tlačili k brance svého soupeře. Ve čtvrté minutě byl faulován domácí Magera a Zbrojovka zahrávala volný kop z velice výhodné pozice. K jeho exekuci se postavila trojice Magera, Eismann, Bartolomeu. První jmenovaný míč přeběhl a vyzval k exekuci Bartolomea, jehož pokus těsně minul branku Táborska.

Zbrojovka i nadále pokračovala v aktivní hře a vytvářela si slibné šance. V sedmnácté minutě se k Eismannové centru dostal Lukáš Magera, ale povedenými nůžkami pouze prověřil Tomu v bráně Táborska. Další šanci si domácí vytvořili o malou chvíli později, kdy se k centrovanému míči dostal Sedlák, ale ten byl tak překvapen svou šanci, že jen nastřelil brankáře hostí.

Změny skóre se diváci na stadiónu na Srbské ulici dočkali v 26. minutě. Bartolomeu centroval přesně na hlavu Antonína Růska, jehož povedený pokus zapadl za záda brankáře Táborska. Třetí gól Tondy Růska v sezóně, opět na 1:0 - a opět vedení Zbrojovce nevydrželo. Tentokrát naštěstí jen chvilku.

Vyrovnání totiž na sebe nenechalo dlouho čekat. Po faulu na pravém křídle zahrávalo Táborsko volný kop, na ten si naběhl Zdeněk Musiol a zamířil k tyči Melichárka. Domácí brankář byl bez šance, první pokus na jeho bránu z hranice ofsajdu skončil v síti.

Flinta se však srovnání tentokrát nezalekla a vrátit vedení domácím mohl už po dvou minutách Magera, ale jeho hlavička srovnání nepřinesla. Pak už bylo veseleji - Bartolomeu byl při dravém průniku ve vápně faulován a Zbrojovka kopala penaltu. K její exekuci se postavil nejlepší střelec domácích - Lukáš Magera a jistou ranou do horních pater branek dal Brnu opět vedení.

Netrvalo to dlouho a Zbrojovka vedla o dvě branky. Růsek vysunul Roberta Bartolomea, který si dokázal poslat míč okolo obránce, obhodil i špatně postaveného brankáře Tomu a následně poslal míč do odkryté klece. V nastaveném čase byl na hranici vápna faulován Milan Lutonský a Zbrojovka dostala v samotném závěru další šanci na navýšení vedení. Míč si postavil Lukáš Magera a chirurgicky přesnou střelou překonal Tomu počtvrté a připsal si tak osmý zásah v probíhající sezóně.

Zbrojovka pokračovala v aktivní hře i ve druhé části hry. Hosté hrozili zejména po akcích na pravé straně. Jednu z nich musel řešit gólman Melichárek včasným výběhem a ukrytím míče do vlastních rukavic. O chvíli později sklepl Pouček míč Kučerovi, ale hostující hráč nedokázal své pozice nadvakrát využít a skóre se neměnilo. Na druhé straně dostala Zbrojovka k dispozici volný kop, jehož exekuci v tomto případě obstaral Bartolomeu. Domácí křídelník se pokusil zakroutit míč přes zeď, ale jeho pokus o zeď změnil směr a Tomovu klec neohrozil.

Pěknou akci vytvořila domácí Flinta v sedmdesáté minutě, kdy se do centru z levé strany položil Štepanovský nůžkami, ale jeho ránu zblokoval obránce. Míč se však odrazil k Magerovi, který z otočky minul branku Táborska. Zbrojováci se bavili nápaditými akcemi a bylo znát, že jim náskok dodává křídla.

Hosté se dostali do velké šance v závěrečné desetiminutovce. Ibrahima Ndiaye, jenž nastoupil do zápasu až ve druhé půli, si vyskočil na centr z levé strany a donutil Melichárka k výbornému zákroku, kterým podržel svůj tým. V posledních vteřinách duelu mohl navýšit vedení Brna Zikl, ale sám před Tomou zaváhal a vybojoval jen roh. Zbrojovka vedení, které si vypracovala v první části hry udržela a připsala si důležité tři body.

VIDEO: Každý gól zvýší sebevědomí, říká po Táborsku Růsek
17.09.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Každý gól zvýší sebevědomí, říká po Táborsku...

B r n o - Zbrojovák Antonín Růsek si z reprezentačního srazu týmu U20 přivezl zjevně dobrou formu....
Trenér Šustr po utkání s Táborskem
16.09.2018 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání s Táborskem

B r n o - Soudě dle výsledku, přišla reprezentační přestávka Zbrojovce k duhu. Hráči v červeném...
VIDEO: Paradoxně jsem se dnes moc dobře necítil, usmíval se Bartolomeu
16.09.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

VIDEO: Paradoxně jsem se dnes moc dobře necítil,...

B r n o - Proti Táborsku Zbrojovka zvítězila hladce 4:1. Domácí nerozhodil ani rychle inkasovaný...

Fotogalerie

Všechny fotografie