Zbrojovka neudržela dvougólové vedení a veze z Ústí bod

Zbrojovka neudržela dvougólové vedení a veze z Ústí bod

Ústí nad Labem - Když po brankách Růska a Krejčího vedlo Brno na hřišti Ústí ve 26. minutě o dvě branky, vypadalo to na povedenou premiéru Pavla Šustra na lavičce A-mužstva. Podobně jako v utkáních s Žižkovem a Prostějovem se ale opět ukázala letošní největší slabina mužstva, tedy schopnost dotáhnout dobře rozehraný zápas do zdárného konce. Za domácí ještě do poločasu snížil Jindráček, krátce po změně stran pak srovnal na konečných 2:2 výstavní ranou Procházka.

Na šance vydatnou úvodní desetiminutovku odstartoval v 5. minutě přímý kop Bartolomea, který musel Lindr vyrážet až na brankové čáře. Hned po následující akci se ale již Brňané mohli radovat. Rohový kop Pavla Eismanna propadl přes změť těl, obsahující také špatně vyběhnuvšího brankáře Lindra, až k osamocenému Antonínu RŮSKOVI, jenž pohodlně placírkou uklidil míč do zcela odkryté brány.

Gólmani byli v permanenci na obou stranách i nadále. Melichárek si musel připsat první zákrok po střele Mrázka, na druhé straně se do zakončení protlačil Štěpanovký, při jehož dělovce byl ale Lindr dobře postaven.

Blízko k vyrovnání měli domácí znovu ve 24. minutě. Procházka vlétl z levé strany do vápna, nachystal míč pod sebe Peterkovi a Melichárek musel opět hodně rychle na zem. A když domácí se svou šancí pohořeli, přispěchalo Brno s druhým zásahem. Po přímém kopu Pavla Eismanna využil Ladislav KREJČÍ důrazu Štěpanovského s Růskem a nohejbalovým způsobem zvýšil na 2:0 z pohledu Zbrojovky.

Dvougólové vedení Brna však nemělo dlouhého trvání. Střela Krátkého ze střední vzdálenosti před Melichárkem zaplavala a brněnský brankář ji vyrazil pouze před dobíhajícího Martina JINDRÁČKA, jehož úloha již byla jednoduchá - 1:2. V o poznání těžší situaci zakončoval znovu střelec snižující branky o pět minut později. Tísněn dvěma obránci dokázal Jindráček poslat míč z otočky k tyči a Melichárek skvělým zákrokem zachránil Brno od vyrovnání. I přes zlepšený výkon Ústí v závěru půle tak první poločas lépe zvládla Zbrojovka.

Co se Ústí nepovedlo v závěru první půle, přišlo po deseti minutách druhého dějství, paradoxně v situaci, kdy si ani jeden z celků nevytvářel významné příležitosti. Daniel PROCHÁZKA napřáhl pravačkou z rohu velkého vápna a překrásný obstřel skončil v šibenici Melichárkovy brány.

Na vyrovnání domácích zareagoval Pavel Šustr mimo jiné tím, že na hřiště poslal Dana Jambora. A byl to právě osmnáctiletý záložník, kdo po Růskově vysunutí mohl Brnu vrátit ztracené vedení. Jamoborovu šajtli ovšem dokázal Lindr hokejovým způsobem vyrazit a následná dorážka Lukáše Magery do prázdné brány skončila nad. Atraktivní utkání gradovalo a ani jeden z celků se nechtěl spokojit s remízou. Další projektil na Melichárkovu bránu vyslal čtvrt hodiny před naplněním základní hrací doby Marek Krátký a brněnský gólman byl nucen vyrážet na roh. V úplném závěru se již ale přece jen oba celky zaměřily spíše na vyvarování se chybám, a tak si Zbrojovka odváží domů bod po remíze 2:2.

Trenér Šustr po utkání v Ústí nad Labem
30.08.2018 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání v Ústí nad Labem

Ú s t í n a d L a b e m - Nový realizační tým Zbrojovky má za sebou premiéru, která nakonec...
Zbrojovka míří do Ústí, jak dopadne premiéra nového realizačního týmu?
29.08.2018 | Martin Lísal

Zbrojovka míří do Ústí, jak dopadne premiéra nového...

B r n o - V netradičním termínu je před Zbrojovkou další utkání - ve čtvrtek se představíme od 18...