Dva góly na body nestačily, Zbrojovka na Žižkově prohrála 2:3

Dva góly na body nestačily, Zbrojovka na Žižkově prohrála 2:3

P R A H A - V rámci čtvrtého kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY se utkala brněnská Zbrojovka s Viktorií Žižkov. Ačkoli šla Zbrojovka do vedení, tak ještě do poločasu dokázala domácí Viktoria duel obrátit. Ve druhé půli přidal každý z týmů po jedné brance a ze Žižkova odjíždí Brňané bez bodu.

Zbrojovka, která nastoupila v nezměněné sestavě oproti poslednímu utkání, mohla otevřít skóre hned v první minutě. Na brankáře Otáhala hnal Robert Bartolomeu, míč si ale v klíčovou chvílí až příliš předkopl. Domácí dokázali v desáté minutě odpovědět šancí Musy, jenž si vyskočil na Sinteanův centr, ale obrana Brna jeho pokus zblokovala na rohový kop. Změny skóre se dočkali fanoušci pod žižkovským vysílačem ve 14. minutě. Přetažený centr z levé strany přistál u Petera Štěpanovského, jenž míč posadil neomylně na hlavu Antonína Růska. Ten usměrnil balon k levé tyči, čímž nedal Otáhalovi v brance Viktorie žádnou šanci - 0:1.

O tři minuty později bylo bohužel srovnáno. Autové vhazování domácího týmu propadlo až na hranici malého vápna, odkud míč se štěstím dopravil do sítě Petar Musa - 1:1. Ve 22. minutě dokonal domácí tým obrat. Michal Stříž dostal míč na levé křídlo, kde měl dostatek prostoru ke střele. Jeho pokus dokázal Melichárek vyrazit pouze k Tomáši Dočekalovi, jenž neměl problém s posláním míče do sítě - 2:1. A nechybělo mnoho, a mohlo to být o dvě branky. Andrei Sintean dostal přihrávku za obranu a jen díky výbornému zákroku Melichárka se skóre neměnilo.

Krátce po půlhodině hry neměla Zbrojovka k vyrovnání daleko. Bariš dokázal vybojovat míč na útočné polovině a Brňané se dokázali natlačit do pokutového území. Nejblíže k brance měl patrně Lukáš Magera, který dostal prudkou přihrávku do dobré pozice. Jeho ránu však zablokoval jeden z domácích hráčů. V samotném závěru se dostal do nebezpečné pozice Bariš, jehož rána z vrcholu pokutového území nezamířila mezi tři tyče. Podobně si v nastaveném čase počínal i autor jediného gólu Brna, Antonín Růsek. Po první půli tak skóre ukazovalo stav 2:1 pro domácí Žižkov.

Hned z kraje první půle mohl srovnat Milan Lutonský, ale podobně jako do rány Magery v závěru první půle, tak i Lutonského pokus byl zablokován. Obratem přišla odpověď na straně druhé. Andrei Sintean dostal pas na úroveň brněnské defenzivy a střelou přes obránce našel prostor u levé tyče hostující branky - 3:1. Brněnské akce končily ve velké míře na pevné obraně domácího Žižkova. Brňané museli otevřít zadní vrátka a toho mohli domácí hráči využívat. Velkou příležitost spálil Musa, jenž pálil po brejku Sinteana pouze do tyče. Zbrojovce se podařilo snížit v 69. minutě, kdy se po rohovém kopu nejlépe zorientoval ve vápně Lukáš Magera a svým pokusem zaznamenal svou čtvrtou branku v sezóně.

Zbrojovka působila po vstřelení branky výrazně aktivněji a po centr z volného kopu měl na hlavě srovnání Pavlík, ale nedokázal překonat Otáhala. Rozhodnout o osudu duelu mohl domácí Podrazký, ale domácí kapitán nedokázal překonat vyběhnuvšího gólmana Zbrojovky a dal tak Brnu naději na bodový zisk z nedělního duelu. V závěru poločasu měla Zbrojovka příležitost po rohovém kopu, ale svoji šanci nevyužila a z Prahy odjíždí bez bodu.

Antonín Růsek po utkání na Žižkově
14.08.2018 | Martin Lísal

Antonín Růsek po utkání na Žižkově

P r a h a - Devatenáctiletý útočník Antonín Růsek si po gólové nahrávce z minulého utkání připsal v...
Na Žižkov! Zbrojovka se po pěti letech představí pod vysílačem
10.08.2018 | Martin Lísal

Na Žižkov! Zbrojovka se po pěti letech představí pod...

B r n o - Milovníci tradičních bitev, fotbalové historie a míst s osobitým kouzlem zpozorněli -...

Fotogalerie

Všechny fotografie