Zbrojovka nedokázala na Baníku vstřelit branku a v posledním utkání prohrála

Zbrojovka nedokázala na Baníku vstřelit branku a v posledním utkání prohrála

B R N O - V závěrečném kole HET ligy se Zbrojovka představila na hřišti Ostravy v roli jistého sestupujícího. Po vyrovnané první půli se domácí dokázali ve druhém dějství dvakrát prosadit a Brňané tak zakončili sezonu porážkou.

Na začátku duelu mohli jít do vedení domácí, neboť se za dlouhým nákopem za obranu Zbrojovky hnal Diop. Brankář Halouska však dobře přečetl situaci a rychlým vyběhnutím poslal míč do bezpečí. Na druhé straně se musel mít na pozoru domácí Laštůvka, neboť po volném kopu nedokázala domácí obrana odpravit míč, ale Zbrojovka nedokázala dostat míč do sítě. Velkou šanci si v 21. minutě vypracoval Baník. De Azevedo poslal na branku Brna přetažený centr, Halouska se nestihl přesunout, ale Diop z dobré pozice nedokázal usměrnit míč za záda brněnského brankáře. Odpověď na šanci Baníku si připravil Ladislav Krejčí, ale jeho střela z úctyhodné vzdálenosti skončila v rukavicích Laštůvky.

Po nepříliš zajímavé a opatrné hře se oba týmy dostávaly do šancí až v závěru poločasu. Nejprve se do dobré pozice tlačil Azevedo, který, podobně jako Diop na začátku zápasu, mohl prchat sám na Halousku, ale ten si dokázal, stejně jako v předchozím případě, poradit. Následně mohl zahrozit hostující Bazeljuk, ale obrana Baníku si dokázala s touto šancí poradit. První část tak skončila nerozhodně 0:0.

Na začátku druhé části hry se kupředu hnal domácí Fillo a Stáňa. Prvně jmenovaný poslal míč svému spoluhráči, ale ten z obstojné pozice trefil právě Stáňu. O pět minut později se k míči ve vápně dostal domácí Fillo, který se nechal faulovat Bazeljukem a rozhodčí Královec neměl jinou možnost, než odpískat penaltu. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil sám faulovaný Fillo, ale vybral si stejnou stranu jako brankář Halouska, který míč vyrazil. Změny skóre se tak diváci v Ostravě dočkali až v 65. minutě, kdy defenzíva Zbrojovky nedokázala uhlídat jak centr Procházky, tak následnou hlavičku Dame Diopa, který poslal míč za záda Halousky - 1:0.

Srovnat mohl po individuální akci Lutonský, ale v klíčový moment se nechal obrat domácím Stáňou. Třináct minut před koncem duelu se hnal vstříc brněnské obraně Milan Baroš, jehož pokus obranný val Zbrojovky zastavil. Míč se však dostal k Marku Hlinkovi, který si obešel jednoho z obránců hostí a poslal míč za záda Halousky - 2:0. V závěru utkání se ještě proti Diopovi dokázal vytáhnout Halouska, jenž ostravskému hráči lapil stoprocentní příležitost. Zbrojovka tak Baníku nedokázala vstřelit ani jednu branku a ten se tak díky výhře 2:0 udržel v nejvyšší soutěži.

Trenér Pivarník po utkání v Ostravě
26.05.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání v Ostravě

O s t r a v a - Zbrojovka Brno po sezoně sestupuje z nejvyšší soutěže a nic na tom nemohl změnit...
Zbrojovku čeká ligová derniéra v Ostravě
24.05.2018 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká ligová derniéra v Ostravě

B r n o - Nejvyšší soutěž spěje do finiše, před námi už je pouze jedno kolo. Zbrojovka se v něm...