Nepomohl ani mohutný finiš. Brno se loučí prohrou

Nepomohl ani mohutný finiš. Brno se loučí prohrou

Zbrojovka v posledním ligovém zápase vyšla proti Jablonci na prázdno. Domácím se nepovedla především první půle, po které prohrávali již o tři góly. Ve druhé půli snižovali Sýkora s Jugasem, vyrovnání se ale Brno nedočkalo.

Hráči Zbrojovky se chtěli na domácí půdě loučit s ligovým ročníkem bodovým ziskem, jejich plán však dostal dvě výrazné trhliny již v úvodní čtvrthodině zápasu. V šesté minutě dostal ve středu hřiště až příliš prostoru Martin Pospíšil, který vykouzlil fantastickou kolmici na Filipa NOVÁKA a hosté šli do vedení. Obrana Zbrojovky skutečně nepůsobila jistě, což demonstroval zbytečnou chybou Keresteš, po jehož zaváhání nabídl Masopust druhou branku Martinu DOLEŽALOVI.

Až za stavu 0:2 se ke slovu poprvé dostali domácí. Čtvrtníček uvolnil Vávru, který se snažil podstřelit vyběhnuvšího Špita, ten ale míč dokázal tečovat se štěstím mimo branku. O dalekonosný pokus se postaral o několik minut později Moukanza, tentokráte si byl ale Špit jistý a míč směřující k tyči bez problému přikryl.

Zbytek poločasu byl výrazně ovlivněn vedením hostí. Ti se s náskokem nikam nehnali a Brno se ke kombinacím na polovině Jablonce dostávalo sporadicky. Do poločasu ale ještě jeden zásah přišel. Rossi z pravé strany poslal míč do vápna a na konci jeho centru byla hlava Martina DOLEŽALA, který gólem do šatny uzavřel gólový součet Jablonce na čísle tři.

Ve druhé půli chtěla Zbrojovka alespoň korigovat skóre, ale dlouho se nemohla dostat ke kloudnému zakončení. Diváky vytrhl z letargie až v 70. minutě Sýkora, který po skrumáži trefil z bezprostřední blízkosti v pádu pouze tyč. To právě Jana SÝKORU nemuselo mrzet o tři minuty později, kdy po pěkné kombinaci Brněnských snižoval Sýkora na 1:3.

Ještě blíže vyrovnání mohl Zbrojovku přiblížit Jakub Jugas, ten ale po přiťuknutí Briganta napálil jen bránícího hráče. I v jeho případě však platilo, že druhý pokus je gólový. A opět u toho byl aktivní Brigant. Ten si na levé straně poradil s přesilou protihráčů, našel ve vápně Jakuba JUGASE a Zbrojovka po jeho ráně prohrávala už jen o gól.

Definitivně mohl rozhodnout tři minuty před koncem Greguš, tentokrát se ale proti jeho pokusu Melichárek zaskvěl. Zbrojovka si již nicméně nedokázala vytvořit šanci na vyrovnání a s ligovým ročníkem se tak loučí domácí prohrou.

Nechtěli jsme takhle prohrát, mrzelo Sýkoru
01.06.2015 | Lucie Hromádková

Nechtěli jsme takhle prohrát, mrzelo Sýkoru

B R N O - Dalším hráčem, který byl vyzpovídán po prohraném utkání s Jabloncem, byl Honza Sýkora....
Jakub Jugas: Musel jsem se doma ukázat, aby věděli, jak vypadám
01.06.2015 | Martin Lísal

Jakub Jugas: Musel jsem se doma ukázat, aby věděli,...

B r n o - Jakub Jugas v sobotu gólem přispěl k naději na bodový zisk, Zbrojovka ale nakonec v...
VIDEO: Jan Malík před utkáním s Jabloncem
30.05.2015 | Martin Lísal

VIDEO: Jan Malík před utkáním s Jabloncem

B r n o - Zvítězit, nekončit sezonu sérií porážek a posunout se v tabulce vzhůru. Taková je...