Další čisté konto a výhra před domácím publikem! Skalp favorita zařídil Markovič

Další čisté konto a výhra před domácím publikem! Skalp favorita zařídil Markovič

Výborný výkon v první půli podtržený vedoucí brankou Markoviče, ve druhé půli polevení a strach o výsledek. Zbrojovka přestála i s přispěním výborně chytajícího Melichárka několik krušných momentů a proti favorizované Mladé Boleslavi si připisuje nesmírně cenné tři body do tabulky Synot ligy.

Domácí Zbrojovka začala navzdory tabulkovému postavení obou týmů aktivněji. Svěřenci trenéra Kotala si vypracovali první nadějné zakončení, ve kterém si však nepřesvědčivě počínal Buchta. Brno bylo za svou aktivitu brzy odměněno. Navrátil ve vápně nedovoleně zastavil Zavadila a z pokutového puntíku se nemýlil Miroslav MARKOVIČ. Ten tak potvrdil svou herní pohodu a navázal na svůj zásah z Plzně.

Zbrojovka šla i dále za třemi body. Pět minut po vedoucím zásahu se zcela sám před Hruškou ocitl Pašek, míč mu však při zpracování zavadil o ruku a Brno tak přišlo o vyloženou příležitost. Náběhy domácích fotbalistů dělaly bojácně hrající Boleslavi problémy i nadále. Aktivní Markovič hledal v další slibné situaci zpětnou přihrávkou své spoluhráče a obrana hostí si poradila jen s vypětím všech sil.

Po divácky atraktivní dvacetiminutovce přišla na řadu hluchá pasáž zápasu, kterou ve 35. minutě protrhlo opět Brno. Kopúnkův vpád do vápna ale v rozhodující fázi zastavila hostující obrana, do zakončení se o chvíli později nedostal ani Markovič, kterého za cenu žluté karty zastavil Šisler.

Mladá Boleslav ve druhé půli srovnala hru, Brno však podobně jako ve většině zápasů jarní části sezony zdobila pozorná obrana. Hosté si tak vůbec první zakončení vypracovali až po hodině hry, kdy přízemní ránu Skaláka zastavil Melichárek. O poznání více Skalák zahrozil v 67. minutě, kdy se po dlouhém nákopu dostal za záda obránců Brna; Aleš Schuster ale celou situaci dokázal pohotovým skluzem uhasit. Jiří Skalák o sobě dal vědět i do třetice. Tentokrát se prezentoval nebezpečným přímým kopem, Melichárek byl ale opět připraven.

Hosté stupňovali tlak a nejblíže vyrovnání měli na začátku závěrečné čtvrthodiny, kdy míč po Zahustelově hlavičce našel cestu do tyče. A Zbrojovce to nebylo dostatečným varováním. Zcela sám před Melichárkem dostal míč Wágner a po fantastickém zákroku domácího gólmana zachránila Brno tyč i podruhé.

V poslední desetiminutovce se Zbrojovce již podařilo otupit tlak hostí a zkušeně kontrolovala výsledek. Po výborném výkonu v první půli a s přispěním štěstěny v půli druhé si tak Brno připisuje na domácí půdě další tři body. Šest kol před koncem soutěže jich na svém kontě má již devětadvacet.

Zbrojovka hostí v neděli čtvrtou Boleslav
19.04.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Zbrojovka hostí v neděli čtvrtou Boleslav

Poslední dva zápasy se Zbrojovce nepovedly. Dvakrát zajížděla na půdu soupeře, ale pokaždé se...
VIDEO: Trenér Kotal hodnotí utkání s Mladou Boleslaví
19.04.2015 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí utkání s Mladou Boleslaví

B r n o - Rychlý gól, nevyužité šance a ve druhé půli boj až do poslední minuty s vítěznou tečkou....
Marković: Důležité bylo, že naše obrana ustála tlak soupeře
19.04.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Marković: Důležité bylo, že naše obrana ustála tlak...

B r n o - Povedlo se! Zbrojovka dokázala porazit ambiciózní Mladou Boleslav a výrazně se příblížila...

Fotogalerie

Všechny fotografie