Série bez prohry skončila v Liberci. Severočeši rozhodli proti oslabené Zbrojovce v závěru zápasu

Série bez prohry skončila v Liberci. Severočeši rozhodli proti oslabené Zbrojovce v závěru zápasu

Dlouho to na severu Čech vypadalo, že Zbrojovka již popáté v řadě rozšíří svůj bodový účet v Synot lize. Po vyloučení Čtvrtníčka však Slovan dokázal vystupňovat svůj tlak a osud utkání stanovila jediná branka střídajícího Bakoše.

Severočeši, kteří již nutně potřebují body z každého zápasu, vstoupili na domácím hřišti do utkání aktivněji. Již ve třetí minutě z nadějné pozice přestřelil Luckassen, tentýž hráč byl pak o poznání blíž skórování na začátku druhé desetiminutovky, ale ani tentokráte se jeho pokus mezi tři tyče nevešel. Zbrojovka nepustila Liberec do náporu a brzy se také dočkala první příležitosti. Na Zavadilův roh si naběhl nikým nehlídaný Schuster, proti jehož hlavičce musel skvěle zasáhnout Hroššo.

Sázka na Luckassena se trenéru Vavruškovi vyplácela. Nizozemský forvard větral brněnskou obranu a po jeho uvolnění a následné přízemní ráně k tyči se deset minut před pauzou musel vytáhnout Melichárek. I Brno se ještě dočkalo dobré šance. Zoubele tečoval hlavou střílený centr Sýkory, naštěstí pro Slovan však trefil míč dobře postaveného Hrošša. Na druhé straně se neujal dalekonosný pokus Sackeyho, a tak si domácí nechali další velkou šanci až do nastavení první půle. Šural se po rohu dostal k zakončení hlavou, ale jeho pokus jen olízl horní tyčku Melichárkovy brány.

Druhá půle mnoho fotbalového nepřinášela. Brnu se dařilo eliminovat útoky Liberce a trpělivě čekalo na chybu domácích. Plány musela Zbrojovka změnit v 70. minutě, kdy se do konfrontace zcela mimo hru dostal Čtvrtníček s Pokorným a brněnský hráč vyfasoval od sudího červenou kartu. Od této doby se Zbrojovka soustředila již čistě na defenzivní činnost a bránění bezbrankového výsledku.

Liberec vycítil proti oslabenému soupeři šanci a vrhnul všechny síly dopředu. Luckassenova hlavička po centru Delarge ale skončila jen nad bránou, proti druhému jmenovanému pak opět fantasticky zasáhl výborný Melichárek.

Zbrojovka ale nakonec tlaku Liberce podlehla. Luckassen odcentroval na počátku závěrečné desetiminutovky míč z hranice vápna na Marka BAKOŠE, a ten jej s přispěním štěstěny zasáhl tak, že doplachtil až za záda bezmocného brněnského gólmana.

Brno se i v deseti snažilo v závěrečných minutách o odpověď, žádnou šanci si však již hostující hráči vypracovat nedokázali a jejich série bez prohry tak na severu Čech po čtyřech zápasech končí...

Šťastný gól pro Liberec, povzdechl si po utkání Melichárek
06.04.2015 | Martin Lísal

Šťastný gól pro Liberec, povzdechl si po utkání...

L i b e r e c - Dušana Melichárka dělilo deset minut od čtvrtého čistého konta v řadě, gól Marka...
Reprepauza je za námi, Zbrojovka míří do Liberce
05.04.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Reprepauza je za námi, Zbrojovka míří do Liberce

SYNOT Liga je zpět! Po čtrnácti dnech se opět rozjíždějí ligové boje. Brňané tak mohou navázat na...
Trenér Kotal hodnotí duel v Liberci
05.04.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí duel v Liberci

L i b e r e c - Zbrojovka vyšla dnes v Liberci podruhé na jaře bodově naprázdno, navíc se jí zranil...

Fotogalerie

Všechny fotografie