Zbrojovka načala i druhou ligovou polovinu bodem, v Ďolíčku remizovala 1:1

Zbrojovka načala i druhou ligovou polovinu bodem, v Ďolíčku remizovala 1:1

P r a h a - Poslední utkání roku 2013 čekalo v Ďolíčku. Zde proti domácím Bohemians zásluhou Janotky dokonce vedla, ve druhé půli ale srovnal z penalty Jindřišek a rozhodl o tom, že i druhou patnáctku ligových duelů Brňané načali venkovním bodem.

Zbrojovka zahájila utkání aktivně a Jiří Skalák mohl po pěti minutách hry otevřít skóre. Jeho nadějný pokus ovšem vyrazil skvělý Berkovec na rohový kop. I Hladký si v úvodu utkání připsal jeden zákrok, Moravcův pokus odvrátil taktéž na rohový kop. Tím měli soupeři vzájemné oťukávání za sebou a boj mohl pokračovat.

Zbrojovka ubránila několik rohů soupeře a sama se snažila znepokojovat obranu domácích, což nakonec vyústilo ve vedoucí branku. Skalákův centr jemně usměrnil do sítě Tomáš Janotka a svým prvním letošním ligovým gólem otevřel po půlhodině hry skóre utkání. Vedení Zbrojovce vydrželo až do pauzy.

Do druhého poločasu domácí prostřídali a zvýšili aktivitu. Václav Hladký se měl co ohánět - zlikvidoval Jindřiškův centr, pak ve spolupráci s Košťálem lapil gólovou šanci Klavíkovi. Do třetice ale kapituloval - a stejně jako proti Plzni z penalty, nařízené tentokrát po faulu Fischera.

Pokutový kop proměnil v 62. minutě Josef Jindřišek a domácí tak byli za vstup do druhé půle odměněni. Na tom nic nezměnila ani šance Lutonského, který ještě za stavu 0:1 nevyužil zaváhání stopera a slabou střelou Berkovce nepřekonal.

Poté si hráči na nějakých deset minut neplánovaně odpočinuli, neboť duel byl pro nepokoje na tribunách přerušen. Pauza prospěla Zbrojovce, která mohla konsolidovat síly. Díky Paškovi se v pokračující hře dostala i do zajímavé možnosti, centr brněnského záložníka nakonec vyústil v tečovanou ránu Zavadila.

Už začátkem dlouhého čtrnáctiminutového nastavení zahrozili domácí. Budínský ideálně uvolnil Štochla a ten naštěstí pro Zbrojovku hledal ještě Klavíka, který na míč nedosáhl. Urvat výhru a body pro Zbrojovku zkusil posléze Skalák, jeho nenápadný, ale o to nebezpečnější pokus skončil těsně vedle.

V samém závěru ještě znovu zahrozil střídající Klavík, obešel Hladkého, ale finální pokus mu nevyšel a míč odkopl do bezpečí Buchta. Neujala se ani standardka Brna, zahrávaná Zavadilem, duel tak nakonec skončil remízou 1:1.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Do utkání jsme vstoupili dobře, kontrolovali jsme hru a vypracovali si náskok. Bohužel nám poněkolikáté nevyšel úvod druhé půle, paradoxně nám trochu pomohla pauza po obdržené vyrovnávací brance. Bod zvenku je cenný i proto, že s Bohemians máme pozitivní bilanci, což může při vyrovnanosti tabulky hrát roli."
To už je pravěk, kdy jsem dal naposledy gól, smál se v Ďolíčku sváteční střelec
02.12.2013 | Jan Hrabálek

To už je pravěk, kdy jsem dal naposledy gól, smál se v...

V lize dal zatím 16 branek, ale v dresu Zbrojovky se trefil vůbec poprvé. Trefa TOMÁŠE JANOTKY ze...
Letos naposledy. O poslední body v tomto roce jede Zbrojovka bojovat do Vršovic
29.11.2013 | Jakub Sabol

Letos naposledy. O poslední body v tomto roce jede...

Je to tady. Ať chceme nebo ne, rok s rokem sešel a s ním i první polovina sezóny. Zbrojovka je po...