Dukla - Zbrojovka 2:1, Brňané neudrželi vedení a prohráli pošesté v řadě

Dukla - Zbrojovka 2:1, Brňané neudrželi vedení a prohráli pošesté v řadě

P r a h a - Nadějný vstup do utkání bohužel přerušení černé série nepřinesl - na branku Markoviče totiž dvakrát odpověděl domácí střelec Pospěch a Zbrojovka tak prohrála pošesté v řadě, tentokrát na Dukle 1:2.

Ještě před utkáním předal majitel Zbrojovky Václav Bartoněk darem knihu o historii Zbrojovky jedné z legendárních postav klubu – Josefu Masopustovi, trenérovi brněnských mistrů. A záchvěv starých časů fanouškům Zbrojovky přinesla i akce z 9. minuty – Skalákův milimetrově přesný centr uklidil do sítě Miroslav Markovič a Zbrojovka vedla. Po opatrném úvodu utkání to byla vítaná vzpruha pro hostující tým.

Dukla se revanšovala standardní situací, po které dopravil míč do sítě Néstor – v tu chvíli byl ovšem nad hlavou pomezního praporek a branka tak nemohla být uznána. Zbrojovka poté přestála i sérii rohových kopů soupeře, nebezpečnější byl až moment z 18. minuty – Mareš ukryl svou střelu za Janotku a míč se otřel o tyč.

23. minuta nabídla po Marešově centru souboj brněnských odchovanců, Kaloudovu střelu z otočky Hladký lapil navzdory faktu, že před ním operoval ještě střelec Pospěch. Stejně úspěšně si hostující gólman počínal i při Néstorově průniku, jehož zakončení vyrazil nohama.

Doslova hrozivá byla situace po dalším rohovém kopu, míč se odrazil ke Štetinovi a ten si mohl vybrat, kam jej umístí. Ke štěstí Zbrojovky zamířil nad branku. Chvilku poté byl hostující Frejlach sám překvapen, kolik prostoru dostává, a prokličkoval se až k ráně, ta bohužel zamířila také nad.

Brno nakonec vedení do přestávky neudrželo, domácí byli za aktivitu odměněni. Kaloudův rohový kop prodloužil hlavou do vápna Božič a do té doby poměrně nenápadný Zbyněk Pospěch míč pohotově usměrnil do sítě - 1:1.

Bohužel ani ve druhé půli Zbrojovka aktivitou nehýřila a opět za to byla potrestána. Nejprve Schuster odkopem na poslední chvíli situaci ještě zachránil, pak ale po další standardní situaci přešel přes Hanouska míč na Zbyňka Pospěcha a domácí střelec nedal na hranici ofsajdu Hladkému šanci - 2:1.

Definitivně hotovo mohlo být v 66. minutě, nepolapitelný Pospěch tentokrát přihrával na Kaloudu, nicméně domácí záložník na Hladkého opět nevyzrál.

Brňané v závěru utkání drželi míč, ale jejich snaha o vyrovnání postrádala přesnost a domácí gólman Rada mnoho práce neměl. Hořelo naopak na druhé straně, prudká Vrzalova rána orazítkovala tyč.

Branková konstrukce zachránila Brno i v samém závěru, kdy Néstor nadvakrát odmítl pojistit výhru domácích. Nic to ovšem nezměnilo na faktu, že tři body zůstaly v Praze a Dukla porazila Zbrojovku i tentokrát.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno):: "Dukla dnes byla silnější kombinačně, my jsme po vedoucím gólu nepochopitelně přestali hrát a byli pasivní, navíc jsme inkasovali před pauzou zbytečný gól po standardní situaci. Hrát jsme začali až za stavu 1:2. Mrzí mě, že hráči po vedoucí brance nehráli dál aktivně a nesnažili se soupeře znervóznět tím, že by si vytvářeli další možnosti a nestáhli se jen do obrany."
K odrazu potřebujeme dobrý výsledek, abychom se uklidnili, přeje si nový trenér
14.09.2013 | Jan Hrabálek

K odrazu potřebujeme dobrý výsledek, abychom se...

Lepší časy zatím nepřišly, Zbrojovka podlehla v osmém kole Gambrinus ligy na Julisce Dukle Praha...
Po reprezentační pauze bude Zbrojovku hostit pražská Dukla
11.09.2013 | Lucie Hromádková

Po reprezentační pauze bude Zbrojovku hostit pražská...

B R N O - Po reprezentační pauze, ve které dokázali Brňané v Rosicích porazit lídra slovenské ligy...