V posledním zápase před soustředěním podlehla Zbrojovka Baníku

V posledním zápase před soustředěním podlehla Zbrojovka Baníku

B R N O - Chřipkou oslabená brněnská Zbrojovka podlehla ostravskému Baníku 1:3, jedinou branku domácího týmu vstřelil z penalty navrátilec Petr Švancara. Jihomoravané tak za sebou mají poslední duel před odletem na soustředění do Turecka.

Do souboje o konečné umístění proti Baníku naskočila Zbrojovka ve značně improvizované sestavě se spoustou juniorů. Šanci ukázat se od první minuty dostal testovaný Vojtěch Schulmeister.

Úvod utkání byl z obou stran aktivní, avšak tempo s postupem času upadalo a branky tak padaly až v poločase druhém. Zatímco Radek Petr dokázal v první půli udržet čisté konto, Václav Hladký inkasoval hned po třech minutách pobytu v bráně, kdy jej z dvaceti metrů překonal hostující Droppa. Poté přišel okamžik, který dlouho fanoušci Zbrojovky s napětím vyhlíželi - do hry naskočil poprvé od svého zranění Petr Švancara. Byl to právě brněnský kapitán, kdo do hry Brna vnesl moment překvapení. V 60. minutě vybojoval pokutový kop, který vzápětí s přehledem proměnil a vyrovnal tak na 1:1.

Zbrojovka byla ve druhém poločase aktivnějším celkem a do vedení ji mohli poslat jak Zezula, tak o pár minut později Matyska, ale oba ve svých šancích selhali. Následoval smolný okamžik pro Tadeáše Zezulu, který si smolně srazil centr do vlastní brány a Baník tak podruhé v zápase vedl. Ze závěrečného tlaku Zbrojovky vyplynula už jen další gólová situace Baníku, když jeho výhru pečetil pět minut před koncem Frydrych.

I přes nepříznivý výsledek Zbrojovka neudělala špatný dojem. Největším pozitivem byl bezesporu návrat Petra Švancary, v dobrém světle se také ukázali někteří mladíci.

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Brno): "Pozitivum utkání je to, že nastoupil konečně Petr Švancara, negativ je ovšem víc. Platí to, co jsem řekl po prvním utkání - někteří hráči si myslí, že mohou hrát bez nasazení a stoprocentního přístupu. To si ale vyřídíme interně a ne přes média. Na soustředění v Turecku nás čeká hodně práce, na druhou stranu tam budeme na klasické trávě, nebude zima, čili na tu práci snad budou ideální podmínky. Vojtěcha Schulmeistera bych nechtěl nějak obšírněji hodnotit, hrál tu první zápas a dá se říci, že zapadl do celkového rámce hry."
Poslední utkání před soustředěním - Zbrojovka vyzve Baník
25.01.2013 | Martin Lísal

Poslední utkání před soustředěním - Zbrojovka vyzve...

Tipsport liga nabízí další atraktivní souboj - brněnská Zbrojovka se střetne v utkání o umístění s...